Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

3 enkla sätt att meditera – som inte handlar om att sitta still och blunda

Ibland kan det kanske kännas svårt att ta dig tid att sätta dig ner, blunda och meditera. Eller så känns det alls som du, men du vill ändå ha lugnet och fördelarna med meditation. Så därför delar vi med oss av tre enkla meditationsövningar som du kan göra närsomhelst och varsomhelt.

Foto: Unsplash

Se tre enkla meditationstips nedan!

Gå mot en destination

Gå mot en destination

En enkel övning som du kan göra när du är på väg hem från jobbet eller kanske tar en lunchpromenad och du kan göra den mitt i stan. Det är viktigt att du känner dig helt dedikerad till att hitta mindfulness, speciellt när du har saker runt omkring dig.

När du är ute och går ska du fokusera på dina fötter och dina ben, och det positiva som finns runt omkring dig. Känn styrkan och farten från när dina fötter landar på marken och hur dina ben känns. Flytta sedan dina tankar mot det positiva som händer runt dig, som fåglar som kvittrar eller någon som skrattar.

Titta efter positiva saker, ett fint moln eller en söt hund. Så under din promenad leta bara efter saker som får dig att må bra och bli glad.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Måla

Måla

Ta ett papper och låt pennan styra dig och ditt skapande. Släpp tankar och prestation och att det måste bli någonting av det du gör.

Måla det som faller dig in, kanske bara göra en massa blommor eller bara några krumelurer. Det viktiga är bara att släppa tankarna om prestation.

Foto: Pexels

Nästa bild
Gå fram och tillbaka

Gå fram och tillbaka

För att göra den här övningen behöver du hitta en lite lugnare plats, där du inte har för mycket som stör dig. Hitta en sträcka som tar kanske 30 sekunder att gå, börja sedan att gå fram och tillbaka.

Ha hela tiden din blick 1-2 meter framför dig. Det kan hjälpa att upprepa ett mantra för att få dig att landa och vara i nuet. Gör detta tills du känner ett lugn i kroppen och sinnet.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!