Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Höstens hetaste hälsotrender 2021

Efter en skön och varm ledighet kan man behöva lite hjälp att kickstarta hösten för att lättare återgå till rutiner och struktur i vardagen. Hälsokedjan Life tipsar om höstens hälsotrender för att lättare skapa nya och hälsosamma vanor.

Foto: Pexels/Unsplash

Genom fyra enkla riktlinjer kan du lättare hålla regelbunden träning och en hälsosam livsstil på schemat. Ett perfekt sätt att starta hösten är genom att prova nya och roliga hälso- och träningstrender. Spana in fyra roliga sätt att komma igång nedan!

1. Ut på tur – aldrig sur KÖP

1. Ut på tur – aldrig sur

Någonting som verkligen blivit mer populärt det senaste året är att vistas utomhus så mycket som möjligt. Allt fler har utforskat de svenska skogarna och vandringslederna och därmed funnit ett nytt intresse i friluftslivet. Att vi går mot lite ruggigare tider behöver dock inte stoppa dig! Det gäller bara att följa det klassiska uttrycket ”kläder efter väder”. Räkna dina steg tillsammans med vänner, eller varför inte sätta upp ett gemensamt mål med kollegorna? Allt är roligare om man gör det tillsammans. 10.000 steg om dagen gör susen för ditt välmående och är ett lagom mål att förhålla sig till. Dessutom är det en perfekt smygstart för att komma tillbaka till träningsrutiner.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Boosta ditt immunförsvar KÖP

2. Boosta ditt immunförsvar

Att boosta immunförsvaret är en trend som funnits länge och som är här för att stanna. Men än mer viktigt blir det att tänka lite extra på immunförsvaret när vi går från sommar till höst. Höstsnuva är ett klassiskt fenomen som kan vara en bov i din start för hälsosamma rutiner. Bunkra upp med mycket frukt och grönt och testa på olika kombinationer för att hitta den perfekta smoothien som du kan äta som ett mellanmål, eller till morgonkaffet.

 

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Träna tillsammans KÖP

3. Träna tillsammans

Efter ett helt år av distansering och hemmaträning börjar det klia i fingrarna efter att få umgås i grupp. Hemmaträning i all ära, men nu när de flesta fått vaccin och restriktioner lättas börjar det bli dags för att ansluta till ett härligt träningsgäng. Det kan kännas enklare att komma igång med träningen och hälsosamma mönster om du får med dig fler på samma tåg! Vill ni verkligen få en kickstart inför hösten kan ni tillsammans köra ett bootcamp. Antingen på egen hand, eller med en PT.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Mindfulness KÖP

4. Mindfulness

Mer än ett år med jobb hemifrån, vardaglig stress och oro för läget i världen och att inte få utlopp för sitt sociala behov har självklart satt sina spår. Du har haft mer tid att reflektera över vad som är viktigt och vad du mår bra av. Det har lett till att fler fokuserar på att ta hand om knoppen. Mindfulness innebär att du fokuserar på nuet och genom exempelvis meditition kommer ner i varv och minskar stressen. Det finns massa olika appar att testa som kan vägleda dig till att hitta hur just du finner mindfulness!

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!