Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Influencers öppnar upp om psykisk ohälsa: “Jag behöver prata, jag behöver hjälp!”

Gratisresor, pressutskick och mycket pengar. Ja, influencer-livet kan verka glammigt på utsidan – men det har visat sig att det även har en rad nackdelar. Nu skriver Expresssen om att allt fler youtube-stjärnor och influencers blir utbrända och drabbas av psykisk ohälsa. Här är några av dem.

psykisk-ohalsaFoto: BYRMO CAROLINA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå & Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Att influencer-livet innebär mycket press och stress är det ingen tvekan om. Nu lyfter Expressen flera kända profiler som har drabbats av depression och nedstämdhet. Michaela Forni, Tyra Sjöstedt och Annica Englund är bara några av dem som har talat ut om psykiska ohälsa. Nicole Falciani, som är tillsammans med artisten Eric Saade, valde till slut att öppna upp om hur hon egentligen mår och mötte ett stort stöd av hennes läsare på bloggen.

– Depressionen är det enda jag varit nervös att dela på sociala medier eftersom jag var så rädd att folk skulle döma mig, att de skulle tycka att jag var bortskämd för att jag har ett bra liv, tjänar pengar, och har en bra familj och pojkvän. Det kändes att jag inte hade rätten att vara deprimerad, säger hon till Expressen.

Viktor Frisk, som är känd från Samir & Viktor, berättade tidigare om hur han brottas med psykiska problem.

– Man får intryck hela tiden. Jag känner så många människor och 80 till 90 procent av alla som lever i det här ständiga mediebruset av att lägga upp bilder av sig själva eller skapa saker och hela tiden vara framåt mår inte bra, säger han i en intervju med Expressen.

Även världskända pop-duon Icona Pop har berättat om att allt inte alltid är så perfekt under ytan. Trots deras strålande karriär har mycket jobb, festande, resande och för lite sömn också påverkat deras psykiska välmående.

– Vi har halvt gått in i väggen, känt nedstämdhet, press, stress, ångest. Till slut sa det stopp.

Aino Jawo berättar att hon sökte hjälp flera gånger, men var inte ”tillräckligt sjuk”.

– Alltså jag håller på att gå in i väggen. Jag behöver prata, jag behöver hjälp – så har man bara fått handen. Det är hemskt när man är så nere, berättar hon.

Läs hela intervjun med Icona Pop här.

Källa: Expressen

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!