Hälsa

Joanna Swica om hur tiden som sjuk har blivit hennes största drivkraft

“Jag är inte rädd för att bli sjuk igen, däremot är jag rädd för att sluta vilja, sluta VÅGA”. Hälsobloggaren Joanna Swica berättar hur hennes tid som sjuk, idag är en av hennes största drivkrafter i livet och att den enda som sätter begränsningar för sin träning är en själv. 

Bild: Instagram @joannaswica

Att veta vad man vill med sin träning och vad man vill få ut av den är inte alltid solklart. Det är mycket att tänka på och träning som passar andra kanske inte är den bästa för just dig och din kropp. För Joanna Swica har det tagit tid att komma fram till vem hon är och vad hon vill få ut av sin träning. Vid 16 års ålder drabbades hon av sjukdomen Guillain Barré vilket gjorde henne förlamad i hela kroppen.

Först vid 25 års ålder började hon bearbeta och prata om sjukdomen och idag är hennes tid som sjuk den största drivkraften i allt hon gör. Hon ser inte sjukdomen som något problem eller begränsning utan hon ser det snarare som något att hämta styrka, lärdomar och inspiration ifrån.

Joanna vill inspirera andra om att det hör till att göra fel. Hon skriver att det är genom att göra fel som man utvecklas både fysiskt och mentalt och man får en förståelse för vad som passar sin kropp. Hon ser inte att göra fel som något misslyckande, det är snarare “lärdomar som bygger en stark bas och förutsättningar för framtiden”. Hon vill i sitt inlägg uppmanna om att alla kan träna och att bortförklaringar eller andra ursäkter inte hjälper en att utvecklas.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!