Hälsa

Josefine Bengtsson om sin tiodagars meditation: “Vipassanan förändrade mitt liv”

Metro Modes hälsobloggare Josefine “Josefines Yoga” Bengtsson satt sin första vipassana 2012. Nu berättar hon om hur det är att sitta i meditation tio timmar om dagen tio dagar i sträck och hur det har kommit att förändra hennes liv. Foto: Instagram @josefinesyoga 

“Hur kan du frivilligt sätta dig i fängelse?” är bara en av många frågor Metro Modes hälsobloggare Josefine Bengtsson får om sin vipassana. För bilden av att stänga in sig i ett litet rum med höga murar och taggtråd, sovandes på en brits kan för de som inte vet vad vipassana faktiskt är likna ett fängelseliknande ställe.

Men för Josefine är det allt annat än ett fängelse. I detta cell-liknande rum finns nämligen hennes fristad. Det är där hon sitter i meditation tio timmar om dagen tio dagar i sträck utan yttre kontakt och ingen att prata med. I ett inlägg på sin blogg skriver hon att det är svårt att sätta ord på det hon faktiskt upplever under sin vipassana eftersom den är personlig och olika varje gång. Men anledningen till att hon gör det är för att det hjälper henne att koppla bort den där strävan om att alltid vilja bli bättre och förändra livet.

Meditationen innebär även att Josefine ser sina flyktbeteenden tydligare. För när hon är i vipassana har hon ingenstans att fly så fort något blir jobbigt. Hon blir helt enkelt tvungen att ta tag i situation och möta sin smärta vilket för Josefine har resulterat i att hon har lärt känna sig själv på ett djupare plan. Hon har lärt sig acceptera verkligheten och att bli mer närvarande.

Vill du läsa mer om Josefines tankar kring vipassana? Här hittar du hela inlägget.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!