Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Josefines Yoga tipsar om den effektiva sharing-övningen där du tränar på full närvaro

Det kan kännas så himla skönt att öppna upp sig för någon som inte dömer. Hur ofta lyssnar du på någon eller har någon som lyssnar på dig, frågar Metro Modes bloggare Josefine Bengtsson på bloggen. Hon delar också med sig av en övning som är förekommande i yogavärlden – prova med en vän!

josefines-yogaFoto: Josefines Yoga

Tänk efter, när var senaste gången du (helt utan filter) öppnade upp dig för någon? Att berätta något som tynger ens hjärta till någon som är där med sin fulla närvaro och verkligen lyssnar är så otroligt befriande! Josefines Yoga delar med sin av en grym övning som är vanlig inom yoga, nämligen “sharing”. Det här kan låta som en simpel övning men Josefin menar att det är något av det svåraste men även starkaste som vi kan utsätta oss för.

“Sharing” syftar till att en person börjar dela med sig av något, medan de andra personerna lyssnar med sin fulla närvaro. Man kan berätta om något som rör ett specifikt ämne och Josefin ger förslag på frågor som ”Hur mår du idag? och “Vad skulle du ångra om du låg på dödsbädden idag?”. Det är viktigt att personen som pratar gör det från sitt hjärta och låter hjärnan ta en paus. Personen som lyssnar ska vara tyst som ett träd – det vill säga, inte prata eller grimasera utan bara finnas där och lyssna med sin fulla närvaro.

 

Spana in Josefines inlägg på bloggen för att ta del av övningen som du kan testa med din partner eller vän!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!