Hälsa

Kan du se vilken av bilderna som Matilda Johansson mår dåligt på?

Matilda Johansson tröttnade på att man aldrig visar det man egentligen känner, att det är så invant att gömma sig bakom ett leende. Hon la upp fyra bilder på sig själv, fyra bilder som ser till ytan helt likadana ut. Skillnaden är att på två av dem mår hon psykiskt dåligt.

Foto: instagram.com/matildajag

I inlägget på Instagram skriver hon att psykisk ohälsa är lätt att dölja och att många tycker att det lättaste är att dölja den och slippa förklara.

”Så jävla sorgligt att man ska behöva spela teater varenda dag”, skriver hon i inlägget.

Med sin bild försöker hon få alla som mår dåligt att förstå att det inte är något fel med att må dåligt och att fler ska våga visa vad de egentligen känner och inte vad som förväntas.

”Det är inte er det är fel på, det är fel på dem som inte kan förstå och acceptera att psykisk ohälsa är en folksjukdom som alla på ett eller annat vis kommer få ta del av. Det är fel på de där trångsynta idioterna som tror att vi inte vill må bra, utan bara söker bekräftelse.”

Till Expressen berättar Matilda att hennes inlägg har blivit överöst av kärlek och igenkännande.

– Vissa skriver att det är precis vad de behöver höra. Många känner igen sig, säger hon.

Lägger upp denna igen! ☝? #Repost @matildajag (@get_repost) ・・・ Fyra olika sinnesstämningar men samma “glada” tjej. Tänk att det är så invant att le. Att inte visa det man egentligen känner. För psykisk ohälsa är så himla lätt att dölja och i dagens samhälle tycker många att det är lättast så, slippa förklara, slippa bli dömd, slippa skitsnack osv. Så jävla sorgligt att man ska behöva spela teater varenda dag. Det är inte er det är fel på, det är fel på dem som inte kan förstå och acceptera att psykisk ohälsa är en folksjukdom som alla på ett eller annat vis kommer få ta del av. Det är fel på de där trångsynta idioterna som tror att vi inte vill må bra, utan bara söker bekräftelse. Det är inte ert fel, det är dem som inte förstår att vem som helst kan råka ut för psykisk ohälsa. Okej? Det är INTE ert fel. Våga sluta spela teater och visa vem du egentligen är! ❤️ #psykiskohälsa #tabu #teater #utmattningssyndrom #ångest #lycklig #glad #vimåstevågaprataomdet #vågaberätta #aldrigensam

A post shared by Matilda Johansson (@matildajag) on

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!