Hälsa

Marklyft är styrkeövningen som format Emma Stones La La Land-kropp

Sjufaldiga Golden Globe-vinnaren La La Land har väckt många dansdrömmar till liv – för vem vill inte steppa natten lång tillsammans med Ryan Gosling? Emma Stone briljerar i rollen som dansanta Mia, men det är inte bara många timmars dans som står bakom hennes graciösa rörelser. I gymmet tränar Emma tung styrketräning och favoriten är den grymt effektiva styrkeövningen marklyft.

emmastone_marklyft_815

Inför de många (och långa) sång- och dansscenerna i musikalen La La Land tränade Emma Stone tillsammans med kändis-PT:n Jason Walsh som tidigare hjälpt stjärnor som Jennifer Aniston och Matt Damon att komma i form. Jason äger den populära fitnessstudion Rise Nation i Los Angeles där han coachar sina klienter till nya fysiska höjder. En av hans favoritövningar är den klassiska styrkeövningen marklyft, som även har blivit en av Emmas favoriter i gymmet.

– Det är en komplex rörelse som aktiverar stora viktiga muskelgrupper så att de jobbar tillsammans, säger Jason Walsh till The Daily Mail.

emmastone_marklyft

 

Du genomför ett marklyft genom att greppa en skivstång (något bredare än axelbrett) och lyfta den rakt upp genom att du rätar på knä och höft till upprätt position. Tänk på att behålla en neutral och stabil rygg genom hela övningen (krumma inte ryggen!) och blicken snett framåt. Här hittar du en bra beskrivning! Du tränar rygg, bål, rumpa och lår – det vill säga stora muskelgrupper vilket även ger en hög förbränning i kroppen. Effektiv och rolig träning!

Be en duktig tränare på ditt gym att gå igenom tekniken och kolla så att du genomför övningen rätt. Sen kan du börja introducera den i dina styrkeprogram. Du kan även börja med att lyfta en kettlebell med samma grundteknik, för att känna på rörelsen.

Källa: Dailymail.co.uk & Wellandgood.com

Foto: REX & Rise Nation

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!