Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Metro Modes bloggare Hanna Elfast: “Bojkotta alla quick fix-dieter!”

Hos Metro Modes nya hälsobloggare, Hanna Elfast, kan du bland annat läsa om hennes vardag i Göteborg och om allt som rör hälsa och träning. I ett blogginlägg tar hon upp två trender hon uppmärksammat och som skapar allt förutom positiva känslor i henne. 

hanna-elfastFoto: hannaelfast.metromode.se

“Vet ni vad som skapar sådan stor irritation hos mig? Dieter.” – så inleder Hanna Elfast sitt blogginlägg. Hon syftar på soppdieter, juciedieter och dieter som fokuserar på att utesluta det ena eller det andra.

“De florerar i media lagom efter semester och innan stranden. Ofta i form av quickfixes om att ”tappa x antal kilon” över en kort tid.”, skriver hon. Det fokuseras på de kortsiktiga lösningarna, vilka hon hoppas på ska dö ut så småningom. Hanna vill istället lyfta det hållbara välmåendet som håller långt efter bikinisäsongen.

Hon skriver också om hur viktigt det är att vi rör på oss – snarare än att prata ned andra träningsformer än den vi själva sysslar med.

“Crossfit, pumpa med hantlar, yoga, klättring eller dans? UNDERBART att vi rör på oss, oavsett hur, när, eller vad vi sysslar med.”, skriver hon och avslutar inlägget med att belysa det sätt som hon tror skapar ett långsiktigt hälsosamt välmående.

“Bojkotta skitsnack i träningsvärlden och att se ner på andra träningsformer – våga prova dem istället! Bojkotta quickfix-dieter och ät på ett hälsosamt sätt som är hållbart i längden, samtidigt som du tränar det du tycker är roligt och likväl satsar på din insida och ditt välmående.”

Du kan läsa hela Hanna Elfast blogginlägg här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!