Hälsa

Lina “Makeup by Lina” Ekh om sin utbrändhet: “Jag kunde inte röra mig”

Att nå en balanserad vardag är inte alltid så lätt. Skönhetsbloggaren och makeup-artisten Lina Ekh delar med sig av sin utbrändhet och skriver hur lätt det är att tappa kontrollen och förlora gränsen mellan jobb och privatliv. 

Foto: Instagram @makeupbylina

Vid 22 års ålder hade Lina sitt drömjobb. Hennes hårda arbete gav henne mycket beröm och många utmärkelser. Men det hårda arbetet ledde till att hon tillslut “slutade fungera” och 2008 upplevde hon för första gången symptomen av utmattning och utbrändhet.

“Som ung butikschef ville jag visa framfötterna konstant, allt skulle vara perfekt. Jag levde och andades mitt jobb dygnet runt för det var så sablans roligt. Jag var mitt jobb! Efter en 8h arbetsdag kunde jag snabbt slänga i mig lite mat för att sedan sätta mig ner och jobba igen”.

Hon visste inte då att symptomen berodde på stress, hon trodde snarare att det var den “värsta influensan någonsin”. Trots att flera läkare sa att det berodde på stress och att hon var tvungen att jobba mindre trodde hon inte på vad de sa och fortsatte arbeta i det höga tempot. Hon började ett nytt jobb som innebar ännu fler krav och resor runt om i världen, vilket tillslut ledde till att hennes tillstånd förvärrades.

“Jag var konstant trött, spelade ingen roll hur mycket jag sov men jag tror aldrig att det syntes så mycket på utsidan. Jag började utveckla massor av allergier, något jag aldrig haft innan och i takt med att arbetssituationen på många sätt blev ohållbar då jag ”inte räckte till” började jag få ont i kroppen”.

Linas krävande arbete ledde till en ny krasch 2013, vilket slutligen fick henne att inse att hon var tvungen att göra en förändring.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!