Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Metro Modes bloggare Sophia Anderberg om kroppsångesten: “Hur vill jag leva mitt liv?”

Ett liv vigt till träning och tråkig kost – det var så Sophia Anderberg levde under en lång period. Nu berättar Metro Modes bloggare om tiden när ätstörningen var som allra värst och delar med sig av sina bästa tips för att bli kvitt kroppsångesten. “Det gäller att överrösta demonerna som ger dig ångest i skallen”, skriver hon i ett blogginlägg.

Foto: Blogg/ Sophia Anderberg

Livet bestod av tråkig kost och träning under en lång period av Sophia Anderbergs liv, men till slut ställde hon sig frågan: Hur vill jag leva mitt liv? I början av 2015 ringde hon ett samtal till Ätstörningsmottagningen och erkände det hon hade stått ut med i 12 år. I sin blogg skriver hon: “Att jag har lite celluliter på rumpan och låren, synliga bristningar på höfterna och en kanske inte så fast rumpa gör mej absolut INGENTING. Det var inget liv att dagligen försöka bekämpa och motverka alla dom faktorerna.”

För Sophia gäller det att överrösta demonerna som ger ångest i skallen och visa vem som bestämmer, men att bli helt kvitt ätstörningen och kroppsångesten är inte enkelt, “Det är svårt, men det är också det viktigaste steget av allt…” skriver hon i samma inlägg. I dag tvingar hon inte sig själv att gå till gymmet när hon inte vill eller har skeva mål att se ut som en bikinimodell året om. “Jag har som mål att va Fia, att få må bra med Fia och att få vara Fia jävligt länge!”– så bra tycker vi!

Här är tre av Sophias bästa tips för att bli kvitt kroppsångesten.

Skriv listor!
“Skriv listor på allt. Allt du känner, allt du vill göra, hur du vill må, hur du vill leva. Allt! Spara dom eller gör om dem. Listor hjälper dej att få fokuset rätt om ångesten är nära, dessutom blir det mer verkligt! Skriv ett kontrakt med dej själv idag, att igår va den sista dagen som du inte försökte må bättre! Kroppsångest tar tid att få bort, men någonstans måste man ju börja! Och ett kontrakt sviker man ju inte om man skrivit det med någon annan, då sviker man inte sig själv heller!”

Visa vem som bestämmer!
“Jag vet hur det känns, du har demoner i huvudet som pratar till dej. ”Gå och väg dej!” ”nej ät inte den bullen, då går du upp i vikt” . Här gäller det att ta kontroll över ditt liv och det du vill göra. Det är du som bestämmer, inte personen i huvudet som hela tiden gör saker för att skada och såra dej! När han be dej göra saker, gör tvärtom. Överös honom med saker som får dig att tänka på annat. ”Gå och väg dej” innebär alltså, kasta vågen åt helvete!”

Ställ dig frågan: Hur vill jag leva mitt liv?
“Svaret du får är det du ska eftersträva. Tänk på att allt du mår bra av, allt du vill ska få plats i ditt liv ska listat upp. Skriv gärna ner det och förvara det. Påminn dej dagligen om att detta är starten på något nytt… En början till att bli kvitt din kroppsångest!”

Vill du få mer tips? Gå in här och läs hela blogginlägget!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!