Hälsa

Så påverkar dina tankar din hjärna – på gott och ont

Minns du hur dina tankar gick förra veckan, i går eller bara tidigare i dag? Medveten eller inte så påverkar dessa tankar din dag – men också din personlighet och hjärna!

Foto: Unsplash

Vetenskapen ger oss en djupare inblick i hur hjärnan fungerar och påverkas av våra tankemönster.

Våra hjärnor är en samling av synapser och när tankarna föds hos oss så skickar de en kemikalie från den ena synapsen till den andra. Dessa bygger sedan en bro mellan varandra där den elektriska laddningen korsar. Varje gång denna elektriska laddning “utlöses” av tanken så lär du hjärnan att göra det snabbare till nästa gång. Efter många negativa tankar går det alltså enklare för hjärnan att uppfatta den negativa laddningen och skicka den vidare – i högre hastighet.

Efter en tid kan dina negativa tankar mycket väl resultera i en negativ personlighet. En person som alltid gnäller, ser glaset halvtomt istället för halvfullt… Ja, ni vet! En person som helt enkelt behöver läsa den här artikeln och börja tänka om.

För samma sak gäller så klart positiva tankar. Vi kan med andra ord alltså ”träna” våra hjärnor till positivt tänkande vilket snart kommer att resultera i fler positiva tankar och på sikt – en positivare person.

Så medveten eller ej – börja ge dina tankar en tanke. Upptar gnäll och negativet största delen av din dag? Ändra på det! Omge dig med positivitet, ljus, och personer som gör dig glad.

Du minns väl vad Jim Rohn en gång sa, ”Du är genomsnittet av de fem närmsta personerna i ditt liv.”

Källa: Lifehack

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!