Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

PT-Fia tipsar om hur du gör nyttiga vårrullar

varrullar-nyttiga-halsa
Är du en av dem som tycker det bästa i den asiatiska matvärlden är vårrullar? PT-Fia tipsar om nyttiga och enkla vårrullar du kan göra helt själv.

Ingredienser:
1 paket rispapper
1 pkt salmalax eller cirka 4 hg räkor med skal
1-2 dl valfri lök, te.x. purjolök, salladslök etc.
1/2 kruka färsk basilika eller thaibasilika
1/2 kruka färsk koriander
1 dl riven zucchini
1 dl valfria nötter, rekommenderar cashew eller pinjenötter
1 dl fryst mango
1/2-1 röd chili
1 avokado
1 morot
Till såsen:
2 msk ljus soja, vanlig soja fungerar också men halvera då mängden.
1 tsk ekologisk honung
Jordnötssmör, valfritt
1 klyfta vitlök, pressad
2 tsk fisksås
1 lime
Gör såhär:
> Skala och skiva ingredienserna (ej de till såsen). Du kan välja mellan att lägga dem på ett fat eller att blanda ihop dem till en röra.
> Koka upp vatten, häll i en form och blötlägg ett ark rispapper i cirka 15 sekunder. Lyft upp det och låt det rinna av mellan fingrarna och lägg det på en torr skärbräda.
> Lägg ihop lite av varje ingrediens på nedre delen av det blöta rispappret, rulla ihop till hälften, vik ihop kanterna och rulla ihop det sista. Om du vill kan du dela dem på mitten eller låta dem vara kvar hela. Gör likadant med resten. Avsluta med att pressa lime över rullarna och servera med såsen.
Såsen:
> Smält honungen på låg värme i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och vispa ihop. Jordnötssmöret kan uteslutas, läggas i eller bredvid rullarna. Jag tycker det förhöjde smaken att ha det och doppa i.

Foto: PT-Fia

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!