Hälsa

Sofia PT-Fia Ståhls hälsohacks: Därför är träningen viktigast när du är stressad

Vad är det första vi gör när vi känner oss stressade? Vi plockar bort träningen. PT-Fia berättar varför träningen är som viktigast när du egentligen vill plocka bort den.

Tänk dig att du har ett överarbetat schema. Huvudet är fyllt till bristningsgränsen, det finns stress i blodet och du söker efter ny energi. Vad är det första vi gör? Jo, vi plockar bort träningen och låter aktiviteter stryka med. Istället för att bjuda oss själva på endorfiner och frisk luft så kapar vi allt som faktiskt ger oss energi. Vi behöver göra precis tvärtom.

Istället för att tänka ”jag har inte tid att träna, jag måste jobba så jag blir klar någon gång” så behöver vi tänka ”nu tar jag en paus som laddar hjärna och kropp med ny energi”. Du kommer att vinna kraft, blir effektivare och känna dig mer i balans. Och även om du egentligen inte hinner ta ett helt träningspass så unna dig att göra någonting. Du tjänar på att ta en kort promenad, stå på huvudet en minut eller att gå i några trappor.
Vi behöver den där pausen när vi köttar som mest.
Så nästa gång mobilens skärm dansar disco av obesvarade grejer och listorna växer i samma takt som saker betas av – gå ut. Pausa. Andas. Gör något som ger ny kraft. Det spelar ingen roll om det är 2 minuter eller 20. Det viktiga är att du pausar. För mig handlar det ofta om att gå en promenad på morgonen innan dagen drar igång, att ställa mig på huvudet på kontoret när jag behöver ny energi eller helt enkelt gå ut och andas frisk luft en stund. Det krävs inte mycket för att få syret, och livet, att börja återvända till skallen.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!