Hälsa

Sofia PT-Fia Ståhls Hälsohacks: Låt kroppen utmanas i nya positioner

Det här med att träna enkelt är ju otroligt tilltalande i tanken. Men hur svårt är det inte att få det att faktiskt bli av? Såhär gör du för att förenkla träningen!

Det här med att träna enkelt är ju otroligt tilltalande i tanken. Men hur svårt kan det inte vara i praktiken? Jag vill påminna dig om hur fantastiskt enkelt det kan vara. Ofta gör i det för svårt för oss själva.

Vi kanske bara behöver ta vår kropp och flytta den åt nya håll. I sidled, framåt, upp, över, diagonalt eller i en rotation. Kanske kan vi strunta i diverse bicepscurls för att prova höga spänsthopp eller testa en funktionell övning i sidled eller till och med klättra några varv på en pilatesboll.

Att röra på sig utan att värdera det ger så mycket och är helt klart underskattat. Låt kroppen utmanas i nya positioner. Känn hur du kontrollerar rörelserna och upptäck hur enkelt det är att höja pulsen. Det behöver inte vara avancerat.

Ibland behöver vi bara göra någonting – vad som helst – för att börja.  Det en bra start för en som känner sig ur form, som är osams med sin kropp eller inte vill köra igång ett stort träningsprojekt. Gör något som höjer pulsen, här och nu.

Spänn magen, res dig från stolen och prova någon rörelse. Se det som en aktiv paus i arbetet eller bara en start för dig som vill röra på dig mer.

Gör det enkelt och uppskatta det simpla. Alla behöver inte pumpa vingarna på ett gym. För många är det fullt tillräckligt att börja resa sig oftare, att få känna sig i samma lag som sin egen kropp och höja pulsen där vi är. Det är precis lika värdefullt som allt det där andra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!