Hälsa

Runstreak – 4 tips för att lyckas med den trendiga träningsformen

Runstreak är den hetaste träningstrenden just nu. Men vad går den egentligen ut på?

Foto: Unsplash

Träningsformen Runstreak har blivit ett allt mer populärt sätt att hålla sig i form. Utmaningen, som kommer från USA, består av att springa en mile – motsvarande 1,6 km – varje dag. Kombinationen av att jogga en relativt kort sträcka och att göra detta konsekvent gör det enklare att träna regelbundet.

En annan anledning till att träningsmetoden är så omtyckt är det inte går att skjuta upp träningen med Runstreak – om det är meningen att du ska springa lite varje dag så kan du inte säga “jag gör det imorgon istället.” Med träning som inte är för hård behövs det dessutom ingen återhämtning, så att jogga lite i lugn varje dag är inget problem.

Sugen på att prova på Runstreak? I tidningen Wellness ger löpcoachen Erika Rosenbaum sina bästa tips för dig som vill komma igång med löpning:

1. Börja försiktigt

Det är alltid frestande att gå ut hårt, men det bästa sättet att komma igång med träningen är att börja försiktigt och sedan öka intensiteten gradvis.

2. Variation

Spring på olika underlag, och investera i ett par bra löparskor.

3. Teknik

180 steg per minut är en bra löpfrekvens, eftersom detta innebär att stegen kortas av så att man inte hinner trycka ner hälen och göra ett hårt steg. Ett sätt att komma upp i denna takt är att springa till musik som har 180 bpm (beats per minute). Det finns gott om spellistor med musik som håller detta tempo.

4. Spring som en Segway

Att springa som en Segway innebär att springa lätt framåtlutad från anklarna och upp – ett knep som gör att du kan utnyttja din kroppsvikt på bästa sätt när du springer, snarare än bli nedtyngd av den.

Källa: Wellness

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!