Hälsa

Så äter och tränar du som Sofia PT-Fia Ståhl

PT-Fia är en stor inspirationskälla när det kommer till hållbar hälsa och att hitta träningen och kosten som passar just dig. Vi tog reda på vad som hamnar på tallriken och vad Sofia väljer att träna när hon planerar sitt eget upplägg. 

Hej Sofia! Hur tränar du helst just nu?

– Jag trivs väldigt bra på yogamattan men behöver även unna mig mycket frisk och kall luft nu när det är så krispigt ute. Cyklar eller går till och från jobbet, underbart!

Vem tränar du med?

– Mig själv. Ser det som egentid och en chans att varva ner innan eller efter jobb. Yogan, cykeln och promenaderna alltså. En gång i veckan tränar jag med min PT Robert Svensson, då är det mer fokus på att bygga styrka och balans.

Vad lyssnar du på?

– Inget alls. Tränar helst utan ljud och övar på att lyssna på tystnaden. Ibland blir det någon podcast, men nästan aldrig musik.

Bästa träningsplagget i din garderob?

– Ett par mönstrade tights från Casall. De är lagom höga i midjan, inte för tunna och har skön passform.

Träningsform du testat – men inte gillat?

– Hot yoga och bikramyoga. Obehagligt för mig som inte är så bra på värme.

Träningsform du är nyfiken på, men inte testat ännu?

– Pilates!

Din bästa styrkeövning?

– Just nu är det marklyft! Och allt som bygger styrka i baksidan av kroppen.

Har du något dröm-träningsmål?

– Jag vill bli mer atletisk och orka lyfta min egen kropp på alla de där coola sätten som instagram-yogisar gör. Stå på händer, gå ner i brygga från handstående och kunna göra mer akrobatik.

PT-Fia

Vad finns alltid i din kyl?

– Halloumi, fil, frukt, ägg och sugar snaps!

… I din frys?

– Frysta grönsaker, frysta bär, fryst banan – och något jag bakat och fryst in.

… I ditt skafferi?
Massor med nötter, frön och gryn. Pasta i olika former, krossade tomater, kokosmjölk, olika mjölsorter. Kaffe! Och någon granola eller musli. Och herregud, choklad såklart.

Det godaste du vet?

– Just precis nu är det grapefrukt, dagens första kaffekopp, sesampanerad halloumi och fruktsallader. Och choklad, men det är nästan självskrivet.

Var finns den bästa hälsomaten i Stockholm?

– Det finns många som har ett bra utbud. Hur definierar man hälsomat? Vad som är mest kalorisnålt? Glutenfritt? Raw food? Jag vill nog säga att det främst är “det som är gjort på kvalitativa råvaror och gjort från grunden”. Jag gillar när menyn innehåller uppenbart hälsosamma saker som någon rejäl och matig sallad, färskpressade juicer och möjlighet att komponerar ihop egna rätter. I övrigt så gillar jag att äta på Nybrogatan 38, Blueberry, Brillo och Doctor Salad.

Var hittar vi dig en fredagskväll?

– Hemma med min man Kim, eventuellt är syrran och hennes sambo där och jag tvingar alla att spela brädspel. Eller så hänger jag och Kim i soffan och njuter av att inte behöva fixa eller något alls.

En lördagsförmiddag?

– Antagligen någonstans som har med en god frukost eller brunch. Oftast en frukost hemma i soffan som pågår länge och sedan ut i friska luften eller grejar med något hemma.

… En söndagseftermiddag?

– Storhandlar eller promenerar med en vän.

Vad finns alltid i din vardagsväska?

– Min systemkamera, dator, nycklar, lypsyl och en matlåda.

Bästa knepet för att inte bli deppig när det är mörkt och kallt?

– Att gå in med samma positiva och förväntansfulla inställning till hösten som vi gör med sommaren. Nästan alla är taggade inför sommaren och gör sitt bästa för att skapa en fantastisk sommar. Men inför hösten deppar många ihop och bestämmer sig för att det kommer bli jobbigt. Försök istället att gå in i den med inställningen att göra det bästa med den. Och vara utomhus mycket! Vi mår så mycket bättre av det.

PT-Fia

Sofia Sjöström Ståhl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!