Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Så vet du att din vän är en energitjuv

energitjuv-sa-vet-du-att-din-van-ar-en-relationer-relation-sambo-partner-arbetet-jobb-puff
De kan finnas överallt, i en kompisrelation, kärleksrelation eller en jobbrelation. De kallas energitjuvar, personer som tar all ens energi och ork när man umgås med dem.
Du har kanske inte ens reflekterat över varför du drar dig för att ringa till den där kompisen eller varför du blir känslomässigt utmattad när ni umgås. Det finns fem tecken på att din vän är en energitjuvarna, stäm av med listan och se vilka punkter som stämmer in på din relation.

• Du känner dig trött och olustig när ni ses.
• När du berättar något om dig själv får du inga följdfrågor.
• Säger ofta nej till förslag som hen inte själv kommit på. Din initiativkraft bryts ner.
• Tycker ofta synd om sig själv och ser sig själv som ett offer och vinner därför sympati.
• Personen kräver ofta att få vara i centrum för allas uppmärksamhet, bekräftelse och beröm. Försöker någon ta över höjer personen rösten.

Stämmer någon i din närhet in på dessa punkter? Då har du en energitjuv att göra med. Om du inte vill bryta med personen så finns det några saker du kan göra för att hantera energitjuven.

• Säg “berätta något bra”
När personen börjar gnälla så kontra med att säga “berätta något bra”. Personen har kanske inte reflekterat över att den kommit in i en negativ spiral. Förhoppningsvis hakar personen på och berättar någonting som är bra.

• Fokusera på din egen glädje
Låt in energitjuvarna förstöra din dag. Leta efter personer som sprider positiv energi och som får dig att må bra, både på jobbet och privat.

• Ignorera personen
Låt personen prata om sig själv eller tycka synd om sig själv, men låt dig inte ryckas med. Undvik att prata med personen. Tillåt dig själv att få vara lite egoistisk.

• Sluta dela med dig
Du vet att du inte kommer att få den respons som du vill ha om du berättar saker för energitjuven. Sluta dela med dig av det som händer i ditt liv, spar det till någon som kan uppskatta dina nyheter och bli glad för din skull.

• Fungerar inga av dessa råd så bryt kontakten
Förhoppningsvis så är detta bara en fas hos personen som kommer gå över med tiden. Fungerar ingenting kan det vara dags att avsluta relationen. Lägg ingen energi på energitjuvarna. De ska inte få förstöra din dag!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!