Hälsa

Sara Ches 5 bästa tips på hur du minskar din stress

Stressen finns runt omkring oss och ibland kanske vi inte ens hinner stanna upp och känna av stressen. Det var det som hände Metro Modes tidigare bloggare Sara Ches och hon delar med sig av sina fem bästa tips på hur du minskar din stress.

sara-cheFoto: sarache.metromode.se

Sara Che hade precis sagt upp sig från jobbet och hon skulle njuta av två veckors semester innan hon började sitt nya jobb. Under semestern slog det henne att den trötthet hon känt när hon jobbade var utmattning och att hon hade varit väldigt stressad. Hon insåg att hon hade jobbat på med ett bagage fullt av negativ energi. Hon delar med sig av fem tips som har fått henne att må så mycket bättre och minskat sina stressnivåer.

Morgonrutiner

Sara tipsar om att skaffa dig en morgonrutin, ha en ritual som du gör för dig själv och ditt mående. Det kan vara allt från en lugn stund när du dricker morgonteet, en hudvårdsrutin eller en stund i tystnad. Viktiga är att du är i nuet och inte tänker på dagens agenda.

Promenader

En av de grundläggande sakerna för Saras mående är promenader. De är för henne en terapi som låter henne landa i kroppen istället för att vara uppe i huvudet. Under dina promenader sätter du energin i rörelse vilket får dig att processa dina känslor och tankar.

Tänk på dina kläder

Sara försöker alltid att utgå från att bära de kläder som för henne att bli glad. Hon tipsar om att tänka på hur färger påverkar oss och aktivt välja kläder som får dig att må bra.

Sov
Har du svårt att ligga stilla, sova, fomo? Sara tar gärna sovmorgon när det är kallt ute, men så fort solen skiner vill hon ta på mig skorna och lämna hemmet. Men oavsett vad du eller någon annan vill, är sömn det mest effektiva sättet att återställa kroppen. Observera hur många timmar sömn din kropp behöver och respektera kroppens behov, vi gör oss själva en björntjänst när vi sover lite istället för att ge kroppen dem rätta förutsättningarna för att kunna jonglera allt vad livet innebär.

Prata
Prata med någon. En familjemedlem, vän eller professionell. Vi alla behöver lätta på våra hjärtan mellan varven, det är sunt att ventilera, reflektera och få andra insikter till våra låsta tankar. Många gånger har vi tänkt en tanke för många gånger att vi inte hittar ut, tanken blir större och tillslut kanske tom en verklighet. Genom att prata med en nära person eller professionell kan vi få andra perspektiv, eller perspektiv genom att du hör dig själv tala. Har ni vart med om det?


Var snälla med er själva. På samma sätt som du skulle rå om någon som betyder mycket för dig själv, rå om dig. Lyssna på din kropp, känns den lätt eller tung? Var tillåtande, döm inte dig själv för att du är trött eller utmattad. Du är inte en robot som ska ständigt prestera, växla ner istället och dedikera den här sommaren till att göra det som känns bäst för dig.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!