Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Sju tips som gör att träningen blir av i jul

14b644e7577ab82547d3250f16f57402_980x0_c_85_s_v4
Lämnar du gymmets pass och redskap under julen? Orolig för hur du ska hålla igång träningen? Lugn, här är guiden till bästa träningen som kräver minimalt med utrustning.
Bra och kvalitativ träning finns alltid nära tillhands, även när närmsta gruppträningspass är många mil bort. Oavsett om du är i en fjällstuga eller bortrest i en helt annan stad så kan du dra nytta av de här sju tipsen och få till riktigt bra träningspass som gör dig starkare redan innan du hunnit avge dina nyårslöften.

 

1. Kroppsvikt är bästa vikten. Gör en AMRAP med tillexempel 15 benböjshopp, 15 armhävningar, 15 höga knän, 15 crunches och 15 utfall. AMRAP är en typ av cirkelträning och betyder ”as many rounds as possible”. Det innebär att du kör så många varv som möjligt av din cirkel i till exempel 15 minuter. Kom ihåg att värma upp innan och varva ner efteråt!

2. Hämta inspiration från en app. Två appar att ladda hem är Nikes träningsapp NTC eller Casalls träningsapp T.O.D. Här finns massor av program att välja bland!

3. Öppna dörren och se dig omkring; kanske har du ett gym mitt framför näsan. En tung sten är ett bra redskap för axelpressar och att dra hem granen från skogen tränar flåset ordentligt. Hitta saker som du kan dra, lyfta, skjuta eller pressa så har du fixat dig din egen träning – träning ska inte vara krångligt.

4. Trots lediga dagar är tiden knapp under julen – satsa på snabba och effektiva pass. Leta upp en backe nära dig, den behöver varken vara brant eller lång eftersom den kommer göra susen ändå. Bestäm dig för att köra 12 backintervaller; ju brantare backe desto kortare intervall. Avsluta varje intervall med 15-20 benböj så kommer du påminnas om din träning i dagar efteråt. Kom ihåg att värma upp innan och varva ner efteråt!

5. Om du åker mycket skidor eller ägnar julhelgen åt långa promenader så kan lugn träning vara den allra bästa. Bjud hem en yogalärare genom tjänsten Yogobe.com som erbjuder streamad yoga. Varva ner och sträck ut på mattan – din kropp kommer att tacka dig!

6. Packa med ett träningsredskap i väskan. Ett gummiband eller en TRX tar nästan ingen plats men gör din träning enkel och effektiv. På YouTube finns massor med filmer som guidar dig till övningar med ditt redskap.

7. Morgonen är ofta bästa tiden för träning. Sedan kan du ägna resten av dagen åt glögg, Alladinaskar, släkt och vänner. Gör det till en grej att börja morgonen med en familjemedlem eller en vän du vill passa på att prata mer med – en walk’n’talk på morgonen ger dig en fin start på dagen.

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!