Hälsa

Sleepy Girl Mocktail – allt om virala hälsotrenden

Svårt att sova? Det är du inte ensam om. Nu trendar “Sleepy Girl Mocktail” på TikTok – men finns det några belägg för att den faktiskt fungerar?

Foto: Shutterstock

Om du spenderar mycket tid på sociala medier är sannolikheten stor att du har stött på konceptet “Sleepy Girl Mocktail”. Här är allt du behöver veta om drinken som alla pratar om just nu!

Vad är Sleepy Girl Mocktail?

Som så många andra hälsotrender uppstod “Sleepy Girl Mocktail” på TikTok. Det finns flera varianter på den alkoholfria drinken, som påstås förbättra sömnen markant. Gemensamt för de flesta recept är dock kolsyrat vatten, magnesiumpulver och körsbärsjuice.

På TikTok lovordar mängder av kreatörer den populära drinken:

“Jag sover som en bebis när jag dricker den här”, säger användaren Maddison Lynn i ett klipp som har fått stor spridning på plattformen.

@maddison__lynn

Sleepy girl (& boy) mocktail for your best nights sleep 😴

♬ original sound – Maddison lynn

Funkar Sleepy Girl Mocktail?

Enligt Cleveland Clinic finns det anledning att tro att drinken faktiskt håller vad den lovar, åtminstone i teorin. Det finns nämligen studier som pekar på att både körsbärsjuice och magnesiumpulver kan gynna avslappning och främja sömn.

“Jag skulle placera det i kategorin ‘värt ett försök’, så länge du inte har några medicinska tillstånd som innebär att det är riskabelt för dig att dricka körsbärsjuice eller magnesium”, säger dietisten Devon Peart.

Hon föreslår att prova drinken en timme innan läggdags så att den får tid att verka. Det är också bra att kombinera den med andra saker som gynnar sömn: undvik till exempel skärmar en timme innan du går och lägger dig, och försök anamma fasta sovtider.

Sleepy Girl Mocktail recept

Sugen på att blanda till din egen Sleepy Girl Mocktail? Här är grundreceptet!

Ingredienser:

  • 1 dl körsbärsjuice
  • 1 liten sked magnesiumpulver – följ instruktionerna på förpackningen. Obs! Överskrid aldrig rekommenderad daglig dos!
  • Kolsyrat vatten

Gör så här:

Blanda ingredienserna i ett glas, gärna med is. Njut av en god natts sömn!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!