Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Snabba helkroppspasset – 5 styrkeövningar du hinner göra på lunchen

Det är inte alltid lätt att få träningen att bli av –  men med det här passet är det faktiskt hur enkelt som helst! Här nedanför tipsar Jenny Sunding om sitt favoritupplägg när träningen måste bockas av snabbt.

Foto: Lisa Dahlgren

Kort och effektivt är nyckeln! Satsa på snabba pass som varken är krångliga eller kräver massor av utrustning. Har du en kvart över medan maten står i ugnen eller har du möjlighet att dra med dig kollegorna ut i parken på lunchen? Då hinner du träna!

Gör övningarna som ett cirkelpass, 45 sekunder per övning med 15 sekunders vila mellan övningarna. Upprepa 3-4 varv med en kort jogg runt parken mellan varven.

 

Benböj med knälyft
Stå höftbrett isär. Gör en djup benböj (men inte djupare än att du kan behålla stolt hållning och hälarna i marken). Dra därefter vänsterknät upp i ett lyft mot bröstet, utan att tippa överkroppen åt sidan. Håll en sekund innan du böjer benen igen och sedan ett knälyft på höger sida.

 

Utfallshopp
Stå höftbrett isär och ta ett stort kliv bakåt med höger ben i ett utfallssteg. Tryck ifrån och hoppa rakt upp, landa sedan med mjuka knän i ett utfall med vänster ben bakåt. Fortsätt att växla från ben till ben.

 

Armhävning med sidoplanka
Gör en armhävning och vrid därefter kroppen till en sidoplanka med armen utsträckt uppåt. Vrid tillbaka till en armhävning och gör sidoplankan på andra sidan. Tänk på att pressa upp höften så att du håller kroppen rak i plankan.

 

Jämfotahopp
Stå höftbrett isär, ta sats genom att böja på knäna och gör ett långt jämfotahopp framåt, använd kraft från höften. Landa mjukt i en benböj. Vänd om och hoppa på samma sätt tillbaka.

 

Planka med förflyttning
Gör plankan i sidled genom att förflytta händer och fötter i små steg. Håll resten av kroppen så stilla som möjligt medan du förflyttar dig.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!