Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Sophia Anderberg: “Så hanterar du ångest på bästa sätt”

En tryckande känsla av oro, något som man känner tydligt i kroppen men som man inte riktigt kan identifiera – så beskriver Metro Modes bloggare, Sophia Anderberg ångest. För henne började ångesten komma redan vid 10 års ålder och kommit fram i olika former och skepnader. I ett blogginlägg delar hon med sig av sina bästa knep för att lindra ångest.

fia-angestFoto: fiiaan.metromode.se

“Min ångest har tagit sig form i olika skepnader. Det har varit i oro kring mina nära och kära, generell oro, separationsångest, ätstörningar, ångest för vissa arbetsplatser”, skriver hon i blogginlägget.

För Sophia har hjälp alltid varit ett alternativ. Hon har aldrig skämts för att prata med kuratorer eller psykologer och belyser vikten i att våga ta hjälp.

“Man ska aldrig skämmas för sina känslor. ALDRIG! En annan sak att komma ihåg också är att ensam ALDRIG är stark. Det finns hjälp att få, och den hjälpen ska tas om man inte mår bra”, skriver hon.

Efter år av lärande, tuffa perioder och ett flöde av oidentifierade känslor har hon nu lärt sig hur hon ska hantera känslorna när de kommer, men insett att de förmodligen aldrig kommer försvinna.”Det handlar helt enkelt om att göra ångesten till sin kompis, till en del av dej, och lära sig att hantera den. Men aldrig kväva den. Att acceptera den är det första steget”, skriver hon.

Nedan hittar du Fias bästa tips och knep att ta till när du vill mildra din ångest: 

Sök hjälp!

Det är otroligt individuellt men försök att söka hjälp. Alla skulle nog må bra av att prata med någon och höra någon berätta om lite verktyg för hur man ska hantera vissa känslor i livet, speciellt vi som lever med ångest! Att söka hjälp är ett steg i rätt riktning, så överväg det om du lider av ångest!

Acceptera ångesten!

Det är ingen idé att försöka låtsas som att den inte finns. Kommer den så kommer den. Du kanske inte vet vad det är som framkallar den men det spelar ingen roll. Din ångest är inget du behöver skämmas för. Acceptera den som en del av dig och låt den komma.

Skriv!

Om det så är i små lappar, dagbok, anteckningsblock eller i en blogg att dela med andra. Skriv! När känslorna kommer. Skriv. Det hjälper dig att lugna ner ångesten och fokusera på att skriva. Det kan rädda dina tankar från att fara iväg helt och hållet, vilket de lätt gör när det handlar om ångest!

Du kan ta del av hela Sophias blogginlägg och flera av hennes tips på hur du hanterar ångest här.

Källa: fiiaan.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!