Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Stresscoachen: “Dina relationer bränner ut dig” – det här ska du tänka på

“Våra hjärnor är likadana som på savannen för miljoner år sedan. Då var det lika med döden att inte få vara med i gruppen.” Nu berättar MåBra:s stresscoach Caroline Norbelie om hälsorisken med att anpassa sig och vara vän med alla.

Foto: Unsplash/ @benwhitephotography

MåBra:s stresscoach Caroline Norbelie skriver om den ständiga strävan efter att bli omtyckt och uppskattad i omgivningen och om hur relationer kan bränna ut dig. “I Sverige går vi in med fel inställning på våra möten. Vi går alla inför att vi ska vara vänner när vi går ut från mötet, men det är ju helt vansinnigt. Ett företag består ju av olika människor för att de ska föra företaget framåt och olika åsikter krävs. Det ska vara lite skav om idéer ska utvecklas. Men så känner inte de flesta av oss.”

Caroline Norbelie menar att vi anpassar oss för att bli omtyckta av andra och att det tar alldeles för mycket kraft. Hon drar även paralleller till utbrändhet där hon menar att många drabbade har spelat en annan roll och anpassat sig för mycket. Hon pratar om att alla “bara vill vara vänner”, men att det är fel och inte fungerar. “Det är mycket bättre att bara låta de sämre relationerna vara och att intala din gamla savannhjärna att du inte måste vara vän med alla.”

Lärdom? Dags att tänka till när det kommer till relationer!

Källa: MåBra

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!