Hälsa

Therese Lindgren om sina panikångestattacker: Önskar att jag vetat mer

Youtubestjärnan Therese Lindgren har länge brottats med ångest. Sin första panikattack fick hon för flera år sedan: “Första gången trodde jag att jag fått en stroke och skulle dö”, berättar hon i en intervju.

Foto: Instagram @therese

Therese Lindgren är en framgångsrik influencer, entreprenör, författare och videobloggare – I skrivande stund har hennes Youtube-kanal över en miljon prenumeranter. Samtidigt som hennes popularitet vuxit har hon kämpat med ångest, något som hon berättat öppet om för sina följare.

“Trodde att jag skulle dö”

Problemen med panikattacker är något som Therese Lindgren har brottats med i flera år. I en intervju med tidningen Amelia berättar Therese om när hon upplevde sin första panikattack vid 24 års ålder: “Första gången trodde jag att jag fått en stroke och skulle dö”, säger hon.

Den där första panikattacken kom i samband med ett viktigt möte på jobbet som mediesäljare, och i takt med att attackerna kom med tätare och tätare mellanrum tvingades Therese inse att hon drabbats av psykisk ohälsa. Hon blev sjukskriven för utmattning och paniksyndrom.

Sprider kunskap

Det fina i kråksången är att det var under sjukskrivningen som Therese blev intresserad av sminkvideor på Youtube, vilket ledde till att hon bestämde sig för att prova att göra sina egna videor – något som blivit till en hel karriär.

Erfarenheterna av ångest har gjort att hon lärt sig att ta hand om sig själv: “Jag är jättesnäll mot mig själv. Jag ger mig själv mycket ledig tid, så jag kan vara med hundarna eller ute i naturen. Dessutom har jag bara bekväma kläder. Innan jag blev utmattad hade jag ofta tajta kjolar och blusar, höga klackar och behåar som kändes som ett fängelse”, säger hon.

Även om Lindgren fortfarande har problem med ångest är saker och ting bättre nu när hon äter antidepressiva. Hon pratar ofta öppet om sin ångest, för att sprida medvetenhet och kunskap:

“Jag önskar att jag själv hade vetat mer när jag drabbades. Så kan jag göra skillnad för några så berättar jag gärna”, säger hon. 

Källa: Amelia

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!