Hälsa

Träna på lunchen – hur det förändrar ditt liv på 4 olika sätt

Vi är många som inte vill ut och springa på kvällen när det är mörkt. Därför är det perfekt att ta vara på lunchrasten och köra ett träningspass då istället. En kvarts träning räcker – du behöver inte köra på i timmar för att få resultat. Nedan listar vi 4 saker som förändrar ditt liv till det bättre av ett träningspass mitt på dagen.

Foto: Unsplash & Pexels

Det kan låta bökigt att använda lunchrasten till träning men du ska såklart inte träna hela rasten – du ska hinna med att få i dig lunch innan du går tillbaka till din arbetsplats. Ett kortare (men intensivt) pass räcker gott och väl och känner du hellre för en promenad funkar det minst lika bra – du behöver alltså inte ens besöka ett gym! Det allra bästa är att ge sig ut i en park för att ta vara på dagsljuset och få frisk luft innan du återgår till dina arbetsrutiner, spring eller använd en trappa (läs om det här) eller en bänk för styrkeövningar. Men det finns många andra bra anledningar till att träna mitt på dagen, nedan listar vi vilka!

Ett råd från forskarna till de som tänker att de inte har tid för en promenad eller ett träningspass är att du vinner tillbaka den tiden du “förlorat” i form av mer energi och effektivitet under eftermiddagen! Nu kör vi – är ni med oss?

Inspiration av: Xonecole

1. Mer energi under dagen (hejdå eftermiddagsdipp!)

1. Mer energi under dagen (hejdå eftermiddagsdipp!)

Din energinivå kommer att vara hög under dagen – särskilt på eftermiddagen när man i vanliga fall kan hamna i en dipp.

I en studie lät forskare 100 personer inom olika yrkesgrupper ändra sina rutiner under lunchrasten. I undersökningen fick några efter att ha ätit sin lunch ta en promenad och resterande återgick till sina arbetsrutiner. Det visade sig att de som promenerade under rasten upplevde minskad trötthet under eftermiddagen och kunde koncentrera sig bättre. Den energi som promenaddeltagarna fick höll i sig under dagen och även efter avslutad arbetsdag vilket ledde till att de orkade göra mer saker efter jobbet.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Mer egentid

2. Mer egentid

Istället för att gå upp tidigare på morgonen för att träna är det bra alternativ att använda en del av lunchrasten till det (hej sovmorgon!). Du får även mer tid över på kvällen, till att laga en god middag med en vän eller hitta på något annat kul med familjen.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. Spara pengar

3. Spara pengar

Om du tränar mitt på dagen kommer du förmodligen inte hinna med att äta en lunch ute på restaurang varje dag – istället tar du med dig en matlåda. Att lägga 100 kronor på en lunch här och var känns kanske inte särskilt mycket, men om du lägger de pengarna varje dag i flera månader kommer du definitivt upp i en rejäl summa. Med andra ord – matlåda är ett perfekt sätt att spara pengar på!

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Starkare och hälsosammare kropp

4. Starkare och hälsosammare kropp

Vid det här laget finns det så pass mycket forskning som visar flertalet hälsofördelar med träning – det kan vi inte blunda för! Träning ökar kroppens produktion av “måbra”-hormoner så som endorfiner, dopamin och serotonin och kan motverka depression och ångest.

Att träna stärker även immunförsvaret, förbättrar blodcirkulationen och syreupptagningsförmågan och motverkar flertalet sjukdomar. Det här är bara några av de positiva effekterna som du får av träning – det lönar att ta hand om sig själv!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!