Hälsa

Tränarens guide: “Så äter och tränar du som Jennifer Lawrence”

Vi älskar Hungergames-stjärnans härliga inställning till hälsa och sin kropp. Hon är noga med att träna regelbundet och att äta näringsrikt för att orka prestera under långa inspelningsdagar – men älskar samtidigt snabbmat och att bara slappa mellan varven. Här delar hennes förra tränare, Dalton Wong, med sig av kost- och träningstipsen som har format Jennifers starka och snygga kropp.

Tips 1: Smarta snacks

“Under inspelningarna laddade vi upp med grekisk yoghurt, lite mörk choklad, hummus och grönsaker,” säger Wong – samma saker som rymdes i hennes kylskåp hemma. “Mat som gör något bra för kroppen istället för att jobba emot den.” Här är några snacks som får grönt ljus av Wong:

Selleristavar med jordnötssmör – “Protein och fett från smöret mättar bra, medan sellerin är uppfriskande”.

Cashewnötter och blåbär – En vinnande kombination av protein, fett och hjärnboostande antioxidanten antocyanin.

Fet grekisk yoghurt – “Den här krämiga har dubbelt så mycket protein som vanlig yoghurt”.

Mörk choklad – “Sött utan att blodsockret åker berg-och-dalbana.”

Kokosmjölksyoghurt – “En mejerifri källa till fiber, mindre risk för uppblåst mage.”

Råa rotsaker och grönsaker med hummus – “Bra protein och fräscht med grönsakerna!”

Äppleskivor med valnöts- eller annat nötsmör – “Smöret gör äpplet mer mättande och valnötter är en bra källa till omega-3.”

Hårdkokta ägg – “Bra källa till protein, fett, D-vitamin och kolin som boostar hjärnfunktionen.”

Något du sällan ser Jennifer äta? Granola- eller proteinbars till mellanmål, eftersom de ofta är fullproppade med socker. “Bars är okej så länge du har gjort dem själv och vet exakt vad som är i”, säger Wong. “Att göra hälsosamma val hjälper till att balansera upp de gånger du väljer att ge efter för dina snabbmatscravings, som du såklart får ha också (vi vet att Jennifer har dem!):

jennifer lawrence oscar 2014

Kolla in bilderna nedan för fler av Jennifers tränings- och kostrutiner!

Foto: REX
Källa: Elle.com och The Feelgood Plan

Tips 2: Dela upp träningen under dagen

Tips 2: Dela upp träningen under dagen

När de filmade X-men: First Class spenderade Wong upp till 10-12 timmar varje dag med Jennifer Lawrence – i tre månader. Under inspelningarna i Oxford startade de dagen med en 20-30 minuters joggingtur “för att väcka kroppen”, säger han. “Det var inte främst för att träna, utan mer som motion och för att komma ut i naturen. Ibland kunde det vara en rask promenad.” Han säger att det var viktigt att börja dagen med rörelse eftersom Jennifer skulle spendera så mycket stillastående tid under dagen för att bli kroppsmålad som sin rollfigur Mystique.

Nästa bild
Tips 3: 15-minuters-träningen

Tips 3: 15-minuters-träningen

Under inspelningsdagarna såg Wong till att Jennifer gjorde några avbrott för korta högintensiva styrkecirklar med fokus på coreövningar – och stretch efteråt. Inspireras av upplägget i din egen träning: “Alla har inte en hel timme att lägga åt gången, men de flesta har 15 minuter. Kan du göra fyra sådana under dagen (eller 2-3) så har du fått ihop en bra träningsmängd. Och har du bara 15 minuter, så är det såklart bättre än inget – och du kan göra dem till riktigt effektiva minuter genom att jobba med hela kroppen i ett högt tempo. Här är Wongs bästa rump- och benövningar (men lägg gärna på mer vikter!).

Nästa bild
Tips 4: Gör vilan till en del av din träningsrutin

Tips 4: Gör vilan till en del av din träningsrutin

Jennifers träningspass avslutas med några yoga-positioner, stretcher (här är en enkel 2-minuterssekvens) och det Wong kallar “beditate”-ing, djupandning som i yogan går under namnet ujjayi, havsandning.

“Det är för att hjälpa kroppen slappna av så att du somnar lättare, blir rörligare i kroppen och kan träna och jobba igen nästa dag”, förklarar Wong. “Andas in genom näsan, fyll upp djupt ner i magen, lägre delen av revbenen, sen upp till bröstet och halsen. Andas ut genom näsan och räkna till tre. Håll en stadig rytm när du upprepar sekvensen. “

Nästa bild
Tips 5: Använd din egen kroppsvikt

Tips 5: Använd din egen kroppsvikt

Under inspelningarna fick Wong vara kreativ med bristen på träningsredskap. Jennifer fick därför göra övningar som benböj, utfall, armhävningar och plankor – som alla kan göras utan hantlar eller maskiner. Men har du ett par hantlar, testa gärna Wongs mag- och armcirkel.

 

 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!