Hälsa

Träningsguide: Allt du behöver veta om Lagree Fitness Megaformer

Förbered dig på att svettas ordentligt under det funktionella styrkepasset Megaformer. Metro Mode har testat den populära Lagree Fitness-metoden som får det att bränna rejält i musklerna.

megaformer becoreCarolina Lopez höll i passet när Metro Modes hälsoredaktör Jenny testade Megaformer på Be.Core

 

Bakgrund: Lagree Fitness-metoden kommer ursprungligen från Los Angeles där den utvecklades av Sebastien Lagree år 2005. Träningsmetoden är inspirerad av pilates och du tränar med hjälp av ett redskap som kallas för The Megaformer. Kim Kardashian, Sofia Vergara, Michelle Obama och Alessandra Ambrosio är några av alla kändisar som gillar metoden.

 

Så går det till: Under 50 minuter jobbar du igenom hela kroppen på Megaformern, som har en fast och en rörlig platta att stå på samt olika handtag och gummiband. Med hjälp av röda och gula fjädrar reglerar du motståndet på den rörliga delen av redskapet, det går att göra övningarna riktigt tunga!

 

Övningarna genomförs med långsamma och kontrollerade rörelser, det krävs inte många repetitioner innan det bränner rejält i musklerna. Under passet jobbar du igenom kroppens alla grundrörelser som benböj, utfall, höftfällningar, rotationer och olika drag- och pressövningar. Bålstyrkan utmanas ordentligt för att du ska kunna hålla balansen och tekniken genom hela passet.

 

Därför ska du träna Megaformer: Träningen är en kombination av styrka (med mycket fokus på core), uthållighet, kondition, balans och smidighet. Träningen sker i små grupper vilket gör att du får mycket teknikhjälp av instruktören. Ett bra komplement till dig som till exempel springer mycket och som behöver stärka upp kroppen inifrån och ut. Träningen går att anpassa till olika nivåer, oavsett din träningsbakgrund. Det kan kännas ovant och tufft att hänga med i början, men ge det några gånger innan du bestämmer dig för om träningen passar dig eller inte.

 

Var: Lagree Fitness finns på över 200 studios runt om i världen. I Sverige hittar du träningsformen på Be.Core i Stockholm som har träningsstudios i Vasastan och på Östermalm.

 

Megaformer Becore

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!