Hälsa

Metro Modes nya yogabloggare Josefine Bengtsson bytte Handels mot yogamattan

josefine bengtsson
 
 
Josefine Bengtsson är en sann inspiratör. Hon tog steget till att helt byta livsstil. Från att leva under stress och press till att finna balans i livet. Hon är en av Metro Mode Hälsas nya yogabloggare
 
Josefine bytte tuffa studier på handelshögskolan och sitt arbete som strategikonsult till att bli harmonisk och finna närvaro genom meditation och yoga. I dag driver Josefine Yogiakademien. Hon arbetar som lärare på några av Stockholms bästa shalas. Hon vill hjälpa folk att förstå att yoga är mer än bara träning, det handlar om att flytta uppmärksamheten från huvudet och ner i kroppen. Här får ni chansen att lära känna Josefine lite närmare.
 
Vad trivs du bäst att gå klädd i?
– Tights. En liten bonus med mitt yrke är att jag kommer undan med att alltid ha dem på.
 
Vad är din favoritträning?
– Yoga, om vi nu kan kalla yoga för träning. Det är ju snarare en filosofi utan mål där det inte handlar om att ”träna” för att komma någonstans utan snarare att acceptera det som är och landa i stunden. En liten del av yogan (och tyvärr den enda många ser) är just kroppspositioner – det som går att likna mest vid fysiskträning. Men yoga är väldigt mycket mer än gymnastik. Vilka kroppspositioner vi gör och hur vi ser ut i dem spelar mindre roll, det vi använder dem till är snarare att gå från alla tankarna i huvudet och istället börja känna kroppen från insidan vilket i sin tur automatisk leder vår uppmärksamhet till ”nuet” – den enda stunden (jag hittat) där vi kan känna harmoni på riktigt.
 
Nämn något som du är riktigt bra på.
– Att ge fotmassage och då menar jag inte att massera någons fötter utan att ge massage med mina fötter. Jag gick en utbildning i Ayurvedisk Yoga massage i Indien i vintras och märkte liksom att fötterna var min grej. Älskar att stå på folk.
 
När mår du som allra bäst?
– När jag är i min kropp och inte bara i huvudet, vilket är precis vad yogan och meditationen hjälper mig med varje dag.
 
Vad motiverar dig?
– Att inspirera människor att hitta harmoni och genom det förhoppningsvis bidra till en lite härligare värld. Många av människorna jag möter på yogamattan mår tyvärr ofta ganska dåligt. Det finns dock inget som är mer motiverande än att uppleva skiftet i deras ögon efter en klass eller ett retreat – det är ren magi.
 
Vad är det första du gör när du kommer hem?
– Att klä av mig!
 
Berätta något som folk inte vet om dig!
– Att jag diggar Roxette och Gyllene Tider haha… Fast nuförtiden gör väl Spotify kanske tyvärr detta offentligt… Wooops!
 
Vad spenderar du mest pengar på i matväg?
– Kokosvatten… Alldeles för dyrt men efter yogan blir jag ofta så sugen att jag inte kan motstå. Under min vinter är lyckligtvis denna last lite förmånligare – i Indien och Costa Rica (där jag hänger de mörka månaderna) kan jag överdosera kokosnötter för 3 kr styck.
 
Av: Lovisa Carlberg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!