Hälsa

Vår nya hälsobloggare Sara Rönne sprider träningsglädje och älskar lyx

Sara Rönne

Sara Rönne är en av Metro Modes nya hälsobloggare. På hennes blogg “Träningsglädje” hittar du gott om härliga bilder, inspirerande träningspepp och goda recept. Sara är inte som andra hälsobloggare, hon bryr sig inte i om personbästa eller rekord. För henne är det viktigaste känslorna; att få ett endorfinrus av att röra sig och låta kroppen njuta av det, det är träningsglädje! Visst låter det befriande? Här kan du lära känna härliga Sara lite närmare.

Vilken träningsform tycker du är roligast?
– Den som sker utomhus. Jag älskar att springa på fjället och så gillar jag strongman training tokigt mycket. Att känna sig stark är power! Att träna utomhus ger mig en ytterligare dimension till träningen, det är en bra avstressare.

Vilken träning är tråkigast?
– Träning som jag inte vet vad den syftar till. Viss gruppträning kan vara av det slaget; man är nöjd bara för att man är där men man vet inte varför man gör det. Det är inte heller jättekul att träna sådant jag är dålig på – men å andra sidan är det sådan typ av träning jag borde träna mer.

Hur trivs du bäst att gå klädd?
– Snygga träningstights och en sportig poncho; en look som är helt rätt nu i höst med slimmat nertill och mycket vidd upptill. Jag har träningskläder som jag har för att träna i – och så har jag träningskläder som är mer casual wear. Min bästa kontorsoutfit är däremot en snygg kostym med sneakers till. Jag älskar den looken!

Vad är du riktigt bra på?
– Att springa och cykla jättelångt. Jag har sprungit 8 mil som längst och en gång cyklade jag från Stockholm till Åre. Jag har grym uthållighet.

Vad är det knäppaste träningspasset du varit på?
– Ett slow-pass där vi gick runt i ett rum och gjorde allting jättelångsamt. Det var mycket märkligt.

Hur såg du ut i tonåren?
– Tydligen som en av de coolaste tjejerna i en årskurs under mig – för hon frågade mig om jag ville låna ut mitt leg till henne (eftersom hon var under 18). Den boosten levde jag länge på – som så många andra hade jag dåligt självförtroende som tonåring och tyckte inte mitt utseende dög till någonting alls.

När mår du som allra bäst?
– När jag är utomhus. Antingen när jag cyklar (racer) eller när jag springer på fjället eller på en stig i skogen, eller när jag åker skidor. Jag älskar friheten som man får när man är ute och det inte finns några andra måsten än att ha det bra.

Vad motiverar dig?
– Kicken efter ett träningspass. Det är det bästa med att ge sig ut och springa intervaller i ösregn eller en sådan där typiskt ruskig höststorm – det känns så sjukt bra efteråt. Att springa ett tufft pass i skitväder står på min höst-bucket.

Vad gör du först när du kommer hem?
– Jag tar av mig stela jobbkläder och byter om till någon form av träningskläder – de är ju så mycket skönare!

Berätta något vi inte vet om dig!
– Jag ville bli bagare eller brandman när jag var liten.

Vilken sorts mat lägger du mest pengar på?
– Allt som är lyxigt. Jag tycker vi spenderar alldeles för lite av vår disponibla inkomst på mat idag. Förr om åren var det ungefär 30% av de pengar vi hade i plånboken – idag är det knappt en tredjedel. Jag vill betala mer för mjölken och mer för grönsakerna som odlas ett stenkast bort. Överlag vill jag köpa mer mat från människor; direkt från bönderna och gårdsbutikerna. Jag spenderar också en hel del pengar på restaurangmat; jag bor både i Åre och i Stockholm och när jag är hemma i Stockholm äter jag nästan alltid ute. En riktigt bra Stockholmsfrukost med god latte och surdegsfralla med ägg är det bästa sättet att starat dagen – särskilt med en kompisdejt. I Åre äter jag ofta middag ute; det finns så många bra ställen att gå till som lagar grym mat – det är lyx att ha en by full med krogar i toppklass.

Vad är din största guilty pleasure?
– Dyra bilar och hotellnätter. När det kommer till sådant snålar jag inte; jag vill att hotellet ska vara en upplevelse när jag reser och jag vill ha kul när jag kör bil. En annan guolty pleasure är att jag alltid spontanshoppar sådan mat jag är sugen på – jag gör med andra ord inga veckoplaner utan kan köpa svindyra kantareller ena dagen, eftersom jag vill göra en kantarelltoast på surdegsbröd, och den andra dagen blir det vietnamesiska vårrullar med het jordnötssås.

Vilken träningsform vill du helst undvika?
– Dans! Jag har dålig koordination och vill helst träna sådant där jag inte behöver tänka så mycket. Jag vill bara göra – det ska vara enkelt.

Hur ser en perfekt fredag ut?
– Jag börjar morgonen med kompisdejt över en frukost. På förmiddagen har jag lite olika möten – jag älskar när det händer saker, och sedan jobbar jag ikapp administrativa saker över lunchen. Klockan 15 stänger jag ner jobbet och sticker ut och springer ett långpass med någon bra podd i öronen – och sedan har jag hemmamys med sambon eller någon kompis. Vi kör en god take away och dricker riktigt bra rödvin (gärna kraftfullt och mustigt nu när det är höst) och kanske sitter lite med varsin skärm lite nu och då. Jag gillar opretentiöst kompishäng.

Av: Lovisa Carlberg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!