Hälsa

Yoga på stranden i sommar – 5 enkla, smarta och stärkande övningar

Vikten av en bra hållning är något som många inte är så medvetna om. Genom att tänka på vårt sätt att hålla upp kroppen när vi går, sitter och står kan många rygg- och muskelbesvär undvikas. En bra kroppshållning ger dessutom utstrålning och självförtroende. Med dessa enkla yogaövningar kan du själv förbättra och stärka din hållning på semestern. 

Nedan visar yogafantasten Valerie Wigardt (som sysslat med yoga i över 15 år) enkla övningar att utöva på stranden, i parken eller vart du än befinner dig i sommar. Varje position bör hållas i minst 5 djupa andetag.

Enbent hund

Enbent hund

Modifikation av den klassiska hunden. Ger energi till kroppen och stärker armar och ben. Växla ben efter 5 andetag.

Nästa bild
Kamelen - Ustrasana

Kamelen - Ustrasana

Camel Pose fokuserar på dina handleder, fotleder, lår, ljumskar, axlar, rygg, bröst och mage. Den förbättrar hållningen genom att stärka ryggmusklerna och öppna upp bröstet. Stretchar höfterna och aktiverar de inre organen i buken och halsen.

Nästa bild
Stolen med twist  - Utkatasana

Stolen med twist  - Utkatasana

Utkatasana stärker nedre delen av ryggen och ökar flexibiliteten i hela ryggraden. Den aktiverar även inre organ, inklusive njurar och matsmältningsorganen, detta hjälper till att avgifta kroppen. Posen stärker även musklerna i lår, skinkor ochhöfter. Utkatasana är bra för att förbättra balans, hållning och uthållighet.

Nästa bild
Vänd krigare – Virabhadrasana

Vänd krigare – Virabhadrasana

Ökar flexibiliteten i hela kroppen och lindrar ryggsmärtor. Öppnar bäckenbenområdet, stärker ryggen samt ben och rumpa.

Nästa bild
Dansaren – Natarajasana

Dansaren – Natarajasana

Dansaren stärker och sträcker ut på samma gång. Det är en bakåtböjningspostion som förbättrar både hållningen och och balansen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!