Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Dina snittblommor kan förbättra din hälsa och göra dig lyckligare

Vissa blomföretag försöker få oss att köpa mer blommor genom att berätta om alla otroliga hälsoeffekter buketter har. Frågan är om detta verkligen stämmer? Kan blommor dämpa din förkylning och göra dig avslappnad?

Foto: Interflora

Enligt läkaren Raj Dasgupta, läkare och professor vid University of Southern California, är det olika från blomma till blomma. Han menar att vissa växter kan hjälpa oss medan andra kan ge oss andningssvårigheter, speciellt om du har till exempel astma.

Trots det så hjälper de flesta växter oss att andas bättre. Växter ger kroppen syre och vi andas ut koldioxid som är nödvändigt för växterna. Vi är alltså lika viktiga för växterna som de är för oss.

Forskning har också visat att patienter som har blommor och växter i deras sjukhusrum tar mindre smärtstillande och har mindre ångest. De kom också fram till att de även hade lägre blodtryck och var mindre trötta än de som inte hade växter i rummet.

Växter kan också fungera som en luftfuktare genom att de avdunstar vatten. Dasgupta berättar att om du befinner dig i en miljö med torr luft har du lättare att få infektioner. Det är därför det är många som är sjuka på vintern. Växter kan motverka halsont, torr hud och torrhosta. Du borde helt enkelt ha färska blommor hemma om du vill hålla dig frisk på vintern.

Blommor är inte bara bra för din fysiska hälsa utan kan också förbättra din psykiska hälsa. Psykologen Dak Kopec menar att buketter ger oss en boost av lycka och att krukväxter kan sänka stressnivån. Buketter och blommor är förknippade med glada händelser och lyckliga tankar, därför kommer du också känna dig lyckligare när du har snittblommor hemma.

Vackra växter kan också hjälpa oss att få ett uppfattning om tid, eftersom olika blommor är i säsong vid olika tidpunkter blir det som en positiv symbol för tidens gång. Se bara till att du inte låter dem vissna, du kommer du undermedvetet känna att tiden springer i väg.

Sammanfattningsvis kan vi säga att blommor är borde otroligt vackra och väldigt bra för oss. Så spring omedelbart i väg och köp en bukett vackra blommor så får du en lyckoboost på köpet!

Spana in tio vaser vi gärna fyller med blommor:


Källa: Elle Decor/Housebeautiful.com

Vas - Marimekko KÖP

Vas - Marimekko

Pris: 1 560 kronor.

(Nedsatt från 1 950 kr)

KÖP

Nästa bild
Minivaser 5 st - Åhlens KÖP

Minivaser 5 st - Åhlens

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vas - House Doctor KÖP

Vas - House Doctor

Pris: 799 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vas - Cooee KÖP

Vas - Cooee

Pris: 595 kronor.

Finns i 4 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Vas - Klong KÖP
Nästa bild
Vas - Skultuna KÖP

Vas - Skultuna

Pris: 1 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vas - iittala KÖP

Vas - iittala

Pris: 1499 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!