instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Nissedörr och Nissebrev – skänker spänning och underhållning till barnen under hela december

Av: Metro Mode

Nissedörren och Nissebreven har blivit ett allt mer vanligt inslag i julförberedelserna hos barnfamiljer. Nedan berättar vi vad det är och hur du går tillväga. 

Foto: My Perfect Day

Som en slags variant av adventskalender kan nissen flytta in lagom till första december och stanna tills julen är över. Under nätterna sker nissebus då tokigheter hittas på till barnens förtjusning dagen därpå. Bakom den lilla dörren placerad precis ovanför golvet någonstans i lägenheten flyttar den lille nissen in och skänker spänning och underhållning till barnen under hela december. 

Rapporterar till tomten

Fenomenet är från början amerikanskt, “Elf on a shelf” går ut på att barnen hittar en nisse någonstans i hemmet. Nissen har flyttat in för att rapportera för tomten om barnen är snälla eller inte inför julafton. Ofta sker detta genom att det dyker upp en liten dörr på väggen där nissen kan ta sig in och ut.

Flyttar in första december

Det finns många färdiga kit med nissedörrar då fenomenet blir allt vanligare, det är också möjligt att bygga en själv. Tanken är att dörren fästs med någons slags fästmassa strax över golvlisten. Nissen brukar sedan flytta in lagom till första december och hittar på små bus fram till julafton. Varje dag kan nissen även lämna ett brev till barnen och avslöja vad för hyss som hittats på eller ge barnen roliga uppdrag. 

Nedan har vi samlat våra favoriter, klicka hem ett redan idag så har du god tid på sig att förbereda julens alla hyss, roliga lekar och uppdrag!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår