instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Så får du lättskalade ägg – här är hemliga knepet!

Av: Metro Mode

Har du svårt att skala dina kokta ägg utan att de går sönder? Med ett enkelt knep är problemet ett minne blott, vi berättar hur du går tillväga!

Foto: Pexels/Unsplash

För det första, hur kokar du dina ägg? Vissa lägger ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp. Det är helt fel om du vill ha ägg som är enkla att skala.

Koka upp vattnet först

Ica Buffé delar med sig av ett knep som går ut på att du alltid kokar upp vattnet först för att sedan lägga äggen i sjudande vatten. Var bara försiktig så att de inte spricker. På så vi är det också enklare att ta tiden när äggen kokar.

Knepet är alltså kokande vatten, på så vis fastnar inte vitan i skalet och du får det betydligt lättare att skala när äggen är klara.

Koktider för ägg

Löskokt: 4-5 minuter

Mjukkokt: 7 minuter

Hårdkokt: 11-13 minuter

Läs även:

Enkla knepet som visar om äggen fortfarande går att äta.

12 genialiska tips som garanterat förenklar alla köksmoment framöver!

Källa: Viivilla

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår