Home

IKEA öppnar Cirkulärbutiken online

Har du en gammal IKEA-möbel som du inte använder längre? Nu kan du få den värderad på Cirkulärbutiken online. Om du samtidigt hittar något som du själv är sugen på kan du dessutom reservera det i samma veva.

Det var förra året som IKEA öppnade Cirkulärbutiken i sina varuhus, där gamla IKEA-möbler säljs vidare och ges nytt liv. Poängen med detta var att slå ett slag för hållbarhet, vilket även är i linje med möbeljättens löfte att samtliga av deras produkter senast 2030 ska vara tillverkade av förnybara eller återvunna material.

De produkter som erbjuds i dessa butiker kan vara till exempel visningsexemplar, utgående modeller eller begagnade IKEA-möbler som företaget köpt tillbaka från sina kunder.

Kolla in utbudet på nätet

En sak har dock kunnat förbättras: det har hittills inte varit möjligt att på förhand få redan på vad som finns i butik innan besöket. Det är här Cirkulärbutiken online kommer in: som kund kommer man nu kunna kolla in vad som finns i butikerna och även kunna reservera varor som man sedan hämtar upp på plats.

Det går även att få sina gamla IKEA-produkter värderade på hemsidan, med vissa undantag: stoppade möbler, mattor och textilier, heminredningstillbehör, belysning, utomhusmöbler, vitvaror, systemsortiment, hemelektronik och babyprodukter.

Läs även:

IKEA tackar sina medarbetare – med 1,1 miljarder.

Topshop-palatset på Oxford Street blir ny Ikea-butik.

IKEA öppnar planeringsstudio i Göteborg.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!