instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
home

Så inreder du kvadratsmart – 4 tips för den lilla balkongen

Av: Metro Mode

Vi är nog många som drömmer om en stor och flådig terrass eller altan som vi kan inreda till ett mysigt sommarparadis. Men det är inte många som har den där stora drömterrassen, utan de flesta har små och ibland till och med pyttesmå. Det hindrar oss dock inte från att skapa en mysig oas. Här ger vi dig fyra smarta tips!

Foto: Granit

Välj hopfällbara möbler

Har du en liten balkong så är det perfekt att ha möbler som lätt går att få undan om du vill ha mer plats. Även perfekt om du får många gäster. Med hopfällbara möbler kan du också göra om balkongen lite beroende på tillfälle. Ha ett bord du kan fälla upp när du vill äta och som du snabbt kan få undan de när du bara vill slappa.

Använd alla ytor

Du kanske inte får plats med så många ytor att ha växter eller lyktor på. Men du har ett helt balkongräcke som du kan utnyttja till att hänga växter. Det finns också fina trappstegar som du kan ha växter eller lyktor på. Så du verkligen maximerar balkongens yta. På vissa balkonger finns det även vädringshängare som du kan hänga en ampel eller en lykta på.

Planering

Kom fram till vad du vill använda din balkong till. Vill du mer ha den till härligt häng med massor av vänner eller vill du kunna äta middag där? Då vet du vad du ska lägga krut på. Då gör det kanske inget att du har ett större bord som tar plats, eftersom det ändå är middagar du vill ha balkongen till.

Fokusera på förvaring

Har du en liten balkong kanske du även har en liten lägenhet. Då är det inte jättekul om halva vardagsrummet tas upp av en hög dynor och kuddar som annars ska ligga ute på balkongen. Då är det ett bra tips att köpa möbler som även fungerar som förvaring. Där kan du få undan dynor och liknande när ett av sommarens alla regn kommer.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår