Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Home

Steg för steg – så sköter du om dina tulpaner så de håller längre

Vi tröttnar aldrig på tulpaner! Den klassiska blomman får gärna förgylla både vardagsrum, kök och hall! Men det är ju så tråkigt när de börjar sloka redan efter några dagar så vi har samlat ihop tipsen som förlänger tulpanernas livslängd för att du ska kunna njuta lite extra av din bukett!

tulpaner-Foto:Oscar & Clothilde/Unsplash

1. Använd kniv för att ge stjälkarna ett nytt snitt – använder du sax är det lätt att stjälkarna blir mosade. Den nya snittytan gör att de tar upp vattnet bättre!

 

2. Använd kallt vatten med växtnäring som du byter varannan dag.

 

3. Undvik att placera dem i solljus eller nära ett element på dagen.

 

För att ytterligare förlänga livslängden kan du sätta tulpanerna svalt under natten och undvika att placera dem i närheten av frukt. Frukten avger en gas som får blommorna att utvecklas snabbare.

 

Vi har även valt ut de snyggaste tulpanvaserna i butik just nu, spana in bildspelet för att hitta din nya favorit!

Tulpanvas - H&M Home KÖP

Tulpanvas - H&M Home

En stor och härlig glasvas i en fantastisk form. Denna kommer från H&M Home och kostar 499 kronor. Här kan du köpa den. 

 

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Marimekko KÖP

Tulpanvas - Marimekko

Den här vasen som är formgiven av Carina Seth-Andersson har blivit en modern klassiker och som är en perfekt tulpanvas. Den kommer från Marimekko och kostar 1611 kronor (ord. pris. 1889 kronor. Köp den här.

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Oscar & Clothilde KÖP

Tulpanvas - Oscar & Clothilde

Vi gillar den romantiska formen på den här vasen. Den utsvängda halsen för att tulpanerna får ett fint fall. Vasen kommer från Oscar & Clothilde och kostar 119 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Iittala KÖP

Tulpanvas - Iittala

Tulpanernas bästa vän! Rekommenderas att köpa två eller tre förpackningar tulpaner för att fylla upp denna klassiker “Savoy” från Iittala. Den kostar 1 299 kronor och finns att köpa här. 

 

 

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Lagerhaus KÖP

Tulpanvas - Lagerhaus

En vit vacker vas som kommer få färgen på dina tulpaner att bli mer framträdande. Den kommer från Lagerhaus och kostar 149 kronor, köp här.

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Dbkd KÖP

Tulpanvas - Dbkd

En vit hög vas som gör att du får upp dina tulpaner på höjden. När du har en hög vas blir tulpanerna extra fina när de slokar, då hamnar de inte så långt ner. Den här kommer från Dbkd och kostar 266 kronor (ord. pris. 329 kronor). Här kan du köpa den.

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - House Doctor KÖP

Tulpanvas - House Doctor

Den här vasen har en härlig böljande form och passar perfekt för tulpanen som även den får en böljande form. Den här kommer från House Doctor och kostar 599 kronor. Den finns att köpa här.

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Lousie Roe KÖP

Tulpanvas - Lousie Roe

En maffig vas som gör blomsterarrangemanget till rummets blickfång. Vi älskar flörten med de svunna tiderna! Denna kommer från Louise Roe och heter ”City Hurricane” och kostar 874 kronor. Här kan du köpa den.

 

 

KÖP

Nästa bild
Tulpanvas - Mio KÖP

Tulpanvas - Mio

En billigare variant som påminner om Alvar Aaltos klassiska vas. En dröm för tuplaner. Den kommer från Mio och kostar 149 kronor, köp den här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!