Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

3 saker du måste sluta intala dig själv om du vill klättra uppåt i karriären

Det kan komma perioder i livet då du inser att du inte är där du vill vara eller där du trodde att du skulle vara vid det här laget. Men istället för att bli nedslagen av att “inget går som du vill”, så är det dags att du försöker styra om de negativa tankarna i huvudet och slutar ljuga för dig själv. 

Foto:

Nyckeln till framgång är att alltid vara ärlig mot dig själv så att du inte hamnar i situationer där du inte vill vara. Vi har inspirerats av en lista hos Career Girl Daily med tre punkter du behöver lägga åt sidan för att inte fastna på din väg mot nya steg i karriären:

1. Att det är ödet som avgör om du får jobbet

Du måste jobba hårt för att förtjäna jobbet du suktar efter, det är inte ödet som avgör om du är rätt för rollen – det är din egen förtjänst (och du bör ge dig själv en klapp på axeln för att du kämpar). Det är samma sak som att din examen inte automatiskt leder till en befordran eller att du premieras över någon annan. Du har den med dig i grunden men när du väl är ute i arbetslivet så krävs det att du visar vad du går för och vad du kan, snarare än att visa upp ett certifikat.

Läs mer:

2. Det händer inte nu, så det kommer aldrig att hända

Alla som någon gång har startat eget, dragit igång ett nytt stort projekt eller fått sitt första jobb efter skolan vet att framgång inte kommer över en natt. Det finns så klart undantag men i de allra flesta fall krävs många, långa timmar av arbete för att nå dit. Genvägarna är få, hur tråkigt det än låter. Det är genom att bygga ett starkt nätverk i din bransch, använda din arbetstid på ett effektivt sätt och att hålla dig uppdaterad och nyfiken på vad som händer runtomkring dig som avgör hur långt du kommer att gå.

Läs mer: 6 framgångsrika kvinnor: “Det här är det första vi gör ni vi kommer till jobbet”

3. Att du skulle behöva vara “perfekt” för att avancera

Självklart behöver du göra ett bra intryck på personer du möter i jobbet för att ta dig framåt i din karriärbana. Men tro för den skull inte att det enda sättet att avancera är att alltid säga exakt rätt saker i rätt tillfällen, uppföra dig hundra procent korrekt och att ha den bästa jobboutfiten. Det tar alldeles för mycket energi att ständigt jämföra sig med allt och alla, genom att slappna av lite kommer du både att kunna jobba på mycket mer effektivt och framstå som en skönare person. En person som kan bjuda lite på sig själv (du kan fortfarande vara professionell!), erkänna sina misstag, be om hjälp när hen behöver – och berömma andra som gör ett bra jobb, kommer att gå mycket längre än perfektionisten som aldrig lämnar något åt slumpen och som vägrar att visa sina svagare sidor.

Läs mer: 7 saker som framgångsrika kvinnor aldrig säger

Källa: Careergirldaily.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!