Karriär

8 tips: Så blir du mer produktiv på jobbet

Tillhör du en av alla de som har svårt att ställa om till att jobba hemifrån? Kanske längtar du redan nu efter sommarens semester och har aldrig känt dig mer omotiverad till att jobba? Håll ut! Här hittar du åtta punkter att följa under arbetsdagen för att hålla dig så produktiv som möjligt, trots att du bara skulle vilja vara ledig.

Foto: Pexels

Se våra 8 tips nedan!

1. Fyll på med näring

1. Fyll på med näring

När kroppen och huvudet är trötta så skriker de (mer än vanligt) efter snabba sockerkickar i ett försök att piggna till. Självklart ska du kunna äta en glass på lunchen eller en bulle till eftermiddagsfikat, men kroppen har lättare att hålla sig i balans om du grundar med en stadig frukost, lunch och middag. Ha naturella nötter, frukt och smaksatt vatten att ta fram när du behöver lite ny energi. En ruta riktigt mörk choklad hjälper också till att dämpa trötthetssuget så att du kan hålla dig så fokuserad som möjligt.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Bryt ner arbetet i mindre delar

2. Bryt ner arbetet i mindre delar

Om bara tanken på att skriva en rapport eller ta tag i ett tidskrävande dokument känns överväldigande: försök att bryta ner uppgiften i mindre mer lätthanterliga delar. Börja med några enklare punkter, bocka av dem och beta sedan sakta men säkert av resten. När du väl har kommit igång med uppgiften blir du förhoppningsvis mer motiverad att göra klart även de svårare delarna.

Foto: Pexels

Nästa bild
 3. Begränsa koffeinintaget

3. Begränsa koffeinintaget

Låt inte kaffesuget få styra dig, för även om koffeinet hjälper till att kickstarta ditt fokus och koncentration så leder  alltför många koppar ofta till bland annat sömnproblem – vilket du definitivt inte behöver om du redan är extra trött. Varför inte testa på att dra ner på intaget?

 

Foto: Pexels

Nästa bild
4. Sträck ut kroppen

4. Sträck ut kroppen

Att ta regelbundna pauser för att sträcka ut kroppen är ett bra sätt att hålla dig pigg och alert. Rörlighets- och stretchövningar ökar blodcirkulationen i kroppen vilket förbättrar syretransporten till hjärnan.

Foto: Pexels

Nästa bild
5. Ställ dig upp

5. Ställ dig upp

När du ändå står upp för att sträcka på dig, passa på att ta en liten pauspromenad. Fem minuter räcker för att “starta om” kroppen så att du undviker den värsta sömnigheten som kommer av att sitta stilla alldeles för länge. Om du har möjlighet att stå och jobba så gör gärna det.

Foto: Pexels

Nästa bild
6. Återfukta med kallt vatten

6. Återfukta med kallt vatten

Att ha en vattenflaska bredvid dig på skrivbordet påminner dig om att dricka regelbundet under dagen, vilket du behöver för att hålla kroppen i balans och undvika huvudvärk och trötthet. Men tänk på att lagom är bäst, du behöver inte bälga i dig litervis med vatten – lite och ofta är en bra tumregel. Om du vill lyxa till, pimpa vattnet med goda smaksättningar!

 

 

Foto: Pexels

Nästa bild
7. Göm mobilen

7. Göm mobilen

Att ständigt ramla in på Instagram är något vi gärna gör – speciellt när jobbuppgifterna känns omotiverande. Men (och det vet du ju egentligen redan) så blir inte jobbet gjort snabbare för att du ständigt låter dig distraheras av dina sociala medier. Lägg undan telefonen, eller åtminstone en bit ifrån dig, när du verkligen måste koncentrera dig på att få något gjort.

Foto: Pexels

Nästa bild
8. Var snäll mot dig själv

8. Var snäll mot dig själv

Sist, men inte minst: var inte för hård mot dig själv. Det är helt naturligt att känna sig trött och lite less den här tiden på året (och att ständigt dagdrömma om lata semesterdagar). Ta en dag i taget; prioritera bra nattsömn, slarva inte för mycket med maten och boka in planera i mysiga kvällsaktiviteter utomhus eller på distans som ger energi.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!