Karriär

Den här karriären ska du satsa på – utifrån ditt stjärntecken

Är du osäker på vilken karriär som är menad för dig? Ingen fara, det är det många som är! Fortsätt läsa för att inspireras av vad ditt stjärntecken säger om vilket jobb du är ämnad för. 

Foto: ootdmagazine, Unsplash

Att välja karriär är inte alltid helt lätt då det finns många faktorer att ta hänsyn till. Var ska man ens börja? Ett sätt kan vara att fundera över vilka egenskaper just ditt stjärntecken brukar ha lätt, respektive svårare, för. Läs om vilken karriär som passar just ditt stjärntecken i bildspelet här nedanför!

 

Läs också: 

4 saker du kan göra för att bli tagen på allvar.

9 frågor du alltid ska förbereda dig på inför en jobbintervju.

Sugen på att byta karriär? Här är de 20 jobben med högst lön.

9 anledningar till varför de bästa medarbetarna säger upp sig.

8 sätt att få andra människor att gilla dig direkt!

14 outfit-misstag att undvika inför jobbintervjun!

 

Källa: KK

Väduren (21 mars - 19 april)

Väduren (21 mars - 19 april)

Väduren är en självklar ledarfigur, men kanske inte alltid den mest lämpade personen för en chefsposition. Du har nämligen en tendens att bli frustrerad när du upplever att andra personer håller dig tillbaka. Du vill ta dig till toppen så fort som möjligt, därför kan det hända att du inte alltid fullföljer projekt som du har påbörjat eftersom du har så bråttom. Det är då du behöver ett stöttande team av vänner och kollegor runt omkring dig. De kan hjälpa dig att förvalta alla dina goda idéer!

Funderar du kring vilket slags yrke som passar för dig? Enligt ditt stjärntecken skulle det passa dig att arbeta med något fysiskt, exempelvis personlig tränare eller professionell idrottare inom någon lagsport.

Nästa bild
Oxen (20 april - 20 maj)

Oxen (20 april - 20 maj)

Oxen är ofta en praktiskt lagd och jordnära person – det här gör dig till en stor tillgång i arbetslivet. Du är en god lagspelare eftersom du är en hård arbetare och aldrig låter något falla mellan stolarna. Man kan alltid lita på en oxe som kollega eftersom stjärntecknet symboliserar de hårdast arbetande människorna.

Du kommer att passa bra in i en miljö som värdesätter beslutsamhet och engagemang. Oxen mår bra av fasta rutiner och är dessutom en fena på att hantera pengar, därför borde du enligt ditt stjärntecken satsa på en karriär inom sälj eller finans!

Nästa bild
Tvillingarna (21 maj - 21 juni)

Tvillingarna (21 maj - 21 juni)

Du trivs bra med högt tempo och stimulerande miljöer. Variation i både arbetsuppgifter och miljöer är viktigt för dig. Du har en tendens ta dig an stora arbetsmängder, men se upp, det betyder nämligen att du snabbt kan tröttna. Tvillingens viktigaste punkt för att kunna trivas med ett jobb är med andra ord att hen aldrig hamnar i en tråkig och enformig arbetsmiljö.

Eftersom du gillar att ha många bollar i luften samtidigt och en varierad vardag så borde du enligt ditt stjärntecken satsa på en karriär inom PR, kommunikation eller event! Där lam du vara mentalt aktiv, och snabbt kasta dig mellan olika spännande projekt.

Nästa bild
Kräftan (22 juni - 23 juli)

Kräftan (22 juni - 23 juli)

Personer som är födda i kräftans stjärntecken är duktiga på att ta ansvar, och mår dessutom bra av att göra det. Du gillar att ta hand om andra, att ge råd och att lösa problem.  Du gillar att se människor omkring dig glada och välmående. Du behöver ett jobb där dy kan se att ditt arbeta ger resultat.

Enligt ditt stjärntecken är du född för att arbeta med människor. Den perfekta karriären för dig skulle kunna vara, socialarbetare, HR-ansvarig, eller lärare. Hälsa och välmående är också ämnen som du brinner för, så du skulle också kunna utforska yrken inom vården eller psykiatrin.

Nästa bild
Lejonet (23 juli - 22 augusti)

Lejonet (23 juli - 22 augusti)

Lejonet älskar uppmärksamhet. Du mår bra av att kunna inspirera andra genom att vara den bästa versionen av dig själv. Du har en förmåga att påverka människor omkring dig till att ta bra beslut. Du är en god lyssnare, men också en duktig talare. Du har aldrig haft några som helst problem med att ställa dig framför en grupp och uttrycka dig.

Dina egenskaper gör att du skulle göra att otroligt bra jobb som lärare eller politiker. Många lejon har också en fallenhet för att underhålla andra, därför skulle du också kunna testa på att arbeta med skådespeleri, musik eller film.

Nästa bild
Jungfrun (23 augusti - 23 september)

Jungfrun (23 augusti - 23 september)

Jungfrun är en evig perfektionist. Du är godhjärtad och omtänksam. Som chef är du praktisk och beskyddande, samtidigt som du förväntar dig det bästa från människorna omkring dig. Du brukar kunna vara ganska hård mot dig själv, och kan behöva bli påmind om att inte fastna på detaljnivå.

Du har ett näst intill fotografiskt minne och har dessutom lätt för att ta till dig stora mängder information på en gång, även när tempot är högt. Ett jobb inom service-yrket skulle vara passande för dig. Alternativt har du också stor potential att trivas bra som redaktör, journalist eller översättare.

Nästa bild
Vågen (23 september - 22 oktober)

Vågen (23 september - 22 oktober)

Du är social och duktig på att föra människor samman. Det gör dig till den perfekta medlaren, både på jobbet och i ditt privatliv. Du har en förmåga att läsa av människor, det kommer naturligt för dig. Detta är något som du kan använda till din fördel i arbetslivet. Men var också försiktig, det är inte ovanligt att människor kan tycka att du tolka din välvilja fel och tycka att du lägger dig i sådant som inte angår dig. Var noga med att alltid klargöra dina intentioner med att medla mellan kollegor eller vänner.

Du älskar människor, så att arbeta tillsammans med andra är väldigt viktigt för dig. Enligt ditt stjärntecken så borde du satsa på en karriär som diplomat, parterapeut, eller kanske till och med bröllopsplanerare?

Nästa bild
Skorpionen (23 oktober - 21 november)

Skorpionen (23 oktober - 21 november)

Ingen hemlighet är i så gott förvar som hos en skorpion. Detta är något som du kan ha nytta av även i arbetslivet! Ingen passar bättre än skorpionen för att hantera konfidentiella papper och dokument. Du lägger ner hjärta och själ i projekt som du brinner för, därför är det viktigt att du hittar en karriär där du verkligen trivs och kan få blomstra. För att du ska nå din fulla potential måste du känna att det du arbetar med är viktigt, inte bara för dig själv utan även för andra.

Även om det är inte är särskilt realistiskt att få anställning som hemlig spion, så skulle det utan tvekan vara det perfekta jobbet för skorpionen. En annan, kanske lite mer realistisk, karriär att satsa på, är ett jobb som kriminalteknisk utredare!

Nästa bild
Skytten (22 november - 21 december)

Skytten (22 november - 21 december)

Skytten är duktig på att föra samtal och har en arbetsmoral som inspirerar andra. Du jobbar hårt och är en riktig lagspelare som ofta uppmuntrar dina kollegor. Du är personen som får andra att känna att de har gjort ett bra arbete! Du är en härlig kollega att ha runt sig helt enkelt. Du är duktig på mycket och har lätt för dig när det kommer till arbetslivet, det finns många yrken som skulle passa för dig, så länge du inte känner att det finns för mycket regler att följa.

Du älskar att resa och lära dig om andra kulturer, så ett jobb där du får resa mycket vore det perfekt för dig, kanske borde du testa på att jobba som flygvärdinna eller pilot? Eftersom du är en person som inspirerar andra skulle du också passa utmärkt som föreläsare. Ett perfekt jobb för dig skulle kunna vara att resa runt och hålla föreläsningar om ett ämne som du brinner för.

Nästa bild
Stenbocken (22 december - 19 januari)

Stenbocken (22 december - 19 januari)

Stenbocken är seriös, effektiv och organiserad, men definitivt inte tråkig! Du har karisman och entusiasmen som behövs för att leda ett team. Du skräms inte av hårt arbete och har höga ambitioner. Med rätt engagemang har du alla förutsättningar att nå toppen. Vad ditt långsiktiga mål än må vara, så är du troligtvis tillräckligt målmedveten och ensvis för att nå det målet.

Eftersom du är så organiserad och effektiv så skulle ett administrativt arbete passa utmärkt för dig. Du skulle också kunna satsa på att bli ingenjör, arkitekt eller något inom design – eftersom du har ett vasst öga för detaljer.

Nästa bild
Vattumannen (20 januari - 18 februari)

Vattumannen (20 januari - 18 februari)

Vattumannen är både en fri själ och en hård arbetare. Du är den typen av person som står upp mitt i natten och slutför en arbetsuppgift eftersom du inte kan sova när den inte är klar. Däremot vill du kunna lägga dig och sova dagen efter, eftersom du redan har gjort jobbet. Du är social, men trivs också med att vara ensam. Därför passar du bra både för att arbeta i team och på egen hand. När du kommer på idéer kan de först verka lite galna, men de visar sig i slutändan vara otroliga. Det händer att du ligger steget före människor runt omkring dig.

Yrken som kan passa dig är grafisk designer, fotograf, eller kanske projektledare? Du skulle stortrivas i en roll där du bestämmer tid och och kreativa ramar själv!

Nästa bild
Fiskarna (20 februari - 20 mars)

Fiskarna (20 februari - 20 mars)

Fiskar är bland de mest flexibla människorna man kan ha som kollegor. Du är troligtvis en fantastisk kollega eftersom du inte bryr dig så mycket om att bevisa för andra vad du kan, utan snarare om att göra det bäste arbetet som du möjligen kan! Det finns många yrken som passar för dig, men troligtvis kommer du att må som bäst när du får syssla med ett arbete som talar till känsliga sida. Vanligtvis är konst eller medicin vanliga yrkesområden för fisken.

Att bli konstnär, fysioterapeut eller psykolog, kanske skulle vara något för dig? Enligt ditt stjärntecken skulle du också kunna ha en framtid inom dans och musik.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!