Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Karriärcoachen: “Sextrakasserad på jobbet? Så bemöter du situationen”

Att bli dåligt behandlad på jobbet är självklart ALLTID fel – men det kan kännas svårt att ta upp problemet. Här är karriärvägledaren Mikaela Aares råd till dig som känner dig utsatt av en chef eller annan kollega. 

Foto: Pexels  

Fråga: En av de högsta cheferna på mitt jobb har behandlat mig illa och sextrakasserat mig på jobbet – och jag vet inte hur jag ska bemöta detta. Hade det varit en annan kollega hade det känts lättare att gå till min chef, men nu är det väldigt känsligt i och med att han har så pass mycket “makt” på jobbet. Jag är rädd att inte bli trodd.

Mikaelas svar: Först vill jag säga, detta är verkligen inte okej och du har rättigheter! Maktmissbruk och dylikt kan komma i alla möjliga former, vilket ibland gör det svårt att veta när du ska säga till (exempelvis som en härskarteknik).

Detta är verkligen inte okej och du har rättigheter!

Det finns två vägar att gå, antingen att prata med chefens chef om du skulle orka ta den fighten annars ta kontakt med facket för den bransch du befinner dig i. De kan ge stöd och råda dig till hur du ska hantera situationen.

Jag upplever att de senaste åren har arbetsmiljön börjat tas på allvar av samhället i stort. Trakasserier är aldrig okej och inget du ska stå ut med. I många fall kan det finnas andra anställda som chefen gett sig på vilket kan vara värt att undersöka om det skulle bli en rättslig process.

Läs också: Powerchefen Sheryl Sandbergs 6 steg för hur man ska hantera sextrakasserier på jobbet

Mikaela Aare, Karriärvägledare
Vägledningsverkstan STHLM
www.vägledningsverkstan.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!