Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Ny studie: Svenskar blir allt mer olyckliga på jobbet

Trivs du på ditt jobb eller känner du dig ofta stressad och att du inte riktigt räcker till? Då är du tyvärr inte ensam. På FN:s internationella lyckodag den 20 mars publicerades en ny studie om att svenskar blir allt mer olyckliga på jobbet. 

Foto: Unsplash/Pexels

En ny studie publicerad av Jusek via SCB-statistik, visar att jobblyckan i Sverige fortsätter att minska. Orsakerna till problemen verkar vara främst två saker, en hög arbetsbelastning och stress. Det kan i sin tur leda till sömnproblem och tyvärr även sjukskrivning.

Studien visar även hur viktigt det är med en bra och trivsam arbetsmiljö. Det minskar de relaterade sjukskrivningarna och leder då till ett längre och roligare arbetsliv.

Såhär kan du vända arbetslyckan: 

Att trivas på sitt jobb och känna sig nöjd med sin prestation är väldigt viktigt för sitt eget välmående. Några viktiga saker att tänka på för att känna sig tillfreds med sitt jobb är lärande, kreativitet och användning av sin kompetens. 

Känner du igen dig i detta är det kanske dags att börja fundera kring hur du kan vända problemet. Prata med din chef om du känner att du har alldeles för mycket att göra. Se även till att få ordentligt med sömn så att du kommer utvilad till jobbet. Ta dig själv och din egen lycka på allvar!

Källa: Hälsoliv, Jusek

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!