Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Sömnforskaren uppmanar: Därför bör du inte börja jobba innan klockan 10

Är du trött på att gå till jobbet tidigt på morgonen? Då är du helt rätt ute – iallafall enligt en brittisk sömnforskare vid University of Oxford. 

Foto: Pexels & Unsplash

Paul Kelley vid University of Oxford skriver om de hälsofaror som kommer med arbetsdagar som börjar för tidigt på morgonen. Han lyfter också de positiva hälsoeffekter som arbetsdagar som inte börjar förrän efter klockan 10, för med sig.

– Det skulle minska människor sömnbrist i stort, säger Paul Kelley i en intervju med Daily Mail.

Han skriver även om problematiken med att vi tvingas anpassa våra naturliga instinkter och sovbehov för att vara våra arbetstider till lags, vilket han menar kan ge negativa hälsoeffekter. För att få en så välmående personalstyrka som möjligt föreslår sömnforskaren Kelley att chefer därför bör senarelägga arbetsdagens start till klockan 10.

– Arbetsdagar som startar klockan 10 skulle vara det mest rättvisa om man ska sätta en tid för alla. Det skulle minska människor sömnbrist i stort, säger han.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!