Karriär

Spara din dyrbara tid – 5 tips som effektiviserar din morgonrutin

Vi är många som har svårt att komma upp på morgonen, och kan uppleva det riktigt plågsamt att kliva ur sängen just nu. Här har vi listat fem oslagbara tips för dig som vill halvera tiden du spenderar på dina morgonrutiner. 

Foto: Unsplash

Alla har vi våra givna rutiner vi går igenom på morgonen. Oavsett vad du gör eller vilken ordning du gör allting i kan det vara skönt att optimera tiden. Se till att allting går så snabbt som möjligt, utan att samtidigt behöva stressa. För vi kan nog komma överens om att en stressig morgon är en rätt dålig start som lätt kan påverka hur resten av dagen känns. Det finns som tur är flera tips du kan ta hjälp av för att korta din morgonrutin och på så sätt få mer tid till att sova eller bara ta det lugnt.

Tipsen hittar du nedan!

Läs också:

9 frågor du alltid ska förbereda dig på inför en jobbintervju.

Sugen på att byta karriär? Här är de 20 jobben med högst lön.

9 anledningar till varför de bästa medarbetarna säger upp sig.

8 sätt att få andra människor att gilla dig direkt!

Källa: The Every Girl

1. Förbered dig

1. Förbered dig

För att du ska ha så lite saker att göra på morgonen som möjligt bör du se till att göra så mycket du bara kan kvällen innan. Du kan till exempel passa på att lägga fram kläder, förbereda din matlåda och ladda kaffebryggaren. Även om det är saker som tar väldigt kort tid att göra är det sådant som tar tid på morgnarna. Du är något långsammare på grund av trötthet och det är lätt att du inte är lika strukturerad som vanligt, vilket gör att det tar längre tid.

Foto: Unsplash

Nästa bild
2. Organisera

2. Organisera

Se till att ha var sak på sin plats. Om du har ett ständigt kaos bland sminket eller alltid har förlagt dina nycklar tappar du värdefull tid du hade kunnat spendera på att sova eller äta frukost i lugn och ro. Se till att håll ordning på dina saker och ha sätt i system att alltid lägga saker på en bestämd plats.

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Ta en snabbdusch

3. Ta en snabbdusch

En stor tidstjuv på morgonen är duschen, speciellt såhär på vintern. Att kliva rakt in i ångande vatten när man frusen klivit ut sängen är ju fantastiskt och du riskerar därför att på stående där. Du bör därför först se till att inte ha allt för varm (och behaglig) temperatur på vattnet och sätt en timer på mobilen. De långa duscharna får du spara till kvällarna eller helgerna – ord och inga visor helt enkelt.

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Korta skönhetsrutinen

4. Korta skönhetsrutinen

Det är helt förståeligt att du vill vara fin när du går utanför dörren på morgonen, men det är däremot ingen ursäkt för att ställa dig och måla eyeliner i tio minuter. Försök att hitta sätt som gör att du kan korta ned tiden du spenderar på att göra dig i ordning. Exempelvis kan du leta fram några snabba frisyrer du trivs med och börja lägga på läppglanset på bussen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
5. Lägg ifrån dig telefonen

5. Lägg ifrån dig telefonen

Genom att ständigt stanna upp för att kolla på telefonen tappar du tid. Om det så är för att skicka iväg en snap, svara på ett mail eller kolla Instagram. Låt det istället bli en sådan sak du gör på väg till jobbet eller samtidigt som du äter frukost (men glöm då bara inte att hålla koll på klockan).

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!