Karriär

Vill du bli rik? Dessa 10 enkla saker gör att du sparar pengar varje dag

Pengar är absolut inte allt men det kan vara väldigt bra att ha när man vill resa, köpa ett hus, investera i aktier eller något annat trevligt. Det finns många sätt att tjäna pengar på och ännu fler sätt att göra av med dem. Här är tio saker som du kan spara pengar på varje dag. 

Foto: Unsplash
Källa: Veckans Affärer

Det där med att spara pengar, är det bara vissa som kan det? Nej, givetvis kan man lära sig det! Vi inspireras av Veckans Affärer som tipsar om olika saker man kan spara pengar på, varje dag. Vi listar tio saker som gör att du kommer få mer pengar i plånboken direkt – och på sikt!

1. Pendelkort före bilägande

Om du bor ute på landet kan du behöva en bil, annars kan det vara både smidigare och billigare med kollektivtrafik eller cykel. När du behöver ha en bil kan du använda dig av en bilpool eller låna en av någon du känner.

2. Cykel före pendelkort

Ta cykeln till jobbet om det är en kortare sträcka! Det är både miljövänligt, ekonomiskt och du får dessutom gratis motion.

3. Planera dina inköp

Är du en ofrivillig impulshandlare? Skriv en shoppinglista nästa gång, och håll dig till den.

4. Jämför innan du handlar

Använd internet för att jämföra varor och hitta det bästa till det lägsta priset.

5. Tänk över dina prenumerationer

Hur mycket pengar dras automatiskt från ditt konto varje månad och hur många prenumerationer behöver du? Musiktjänst, streamingtjänst, magasin, sminkboxar – använder du allt?

6. Skippa gymkortet

Tränar du på gym eller ligger gymkortet i plånboken för att ge dig dåligt samvete? Om det är det sistnämnda är det lika bra att säga upp det och träna utomhus eller hemma. Här kan du kolla in våra bästa träningstips.

7. Håll koll på datamängden

Använd wifi hemma och på jobbet så sparar du på mobildatan. Att varje månad ladda på med mer data kan bli dyrt.

8. Ta med lunchlåda

Om vi räknar på att en lunch på stan kostar runt 90 kronor och du köper mat ute varje vardag i fyra veckor blir det 1800 kronor. Enkel matte säger allt, det är mycket billigare att skrapa ihop resterna från middagen hemma till en lunchlåda. På så sätt minskar du också matsvinnet, som både påverkar plånboken och miljön. Här hittar du den bästa matlådeinspirationen.

9. Använd vattenflaska

Brukar du bli törstig och spontanköpa en läsk eller flaskvatten när du är iväg? Då kan det vara en bra idé att istället ha med en flaska med kranvatten.

10. Tänk över dina kaffeinköp

En latte på väg till jobbet varje morgon blir många i längden. Koka istället ditt kaffe hemma och på jobbet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!