Karriär

Vill du få ut det mesta av ditt liv? Här är 5 tips som skapar ditt år 2.0

Nytt år – nya möjligheter. New year – new me. Ja, listan på klyschiga citat kan göras lång men det ligger väl trots allt något i det? Det här året har svischat förbi, och kanske känner du att du inte har hunnit reflektera över vad du förväntar dig av det nya året? Spana in våra tips för att du ska göra 2020 till ditt bästa år!

Foto: Unsplash 

1. Lär dig något nytt varje dag

Det är ofta du lär dig något nytt, så varför inte skriva ner det i ett anteckningsblock? Oavsett om det bara är fakta eller en ny kompetens kan det göra dig ännu mer motiverad att blicka tillbaka!

2. Sätt tydliga mål och deadlines

Att bygga upp mål och sätta deadlines kan hjälpa dig på vägen att nå dina mål, men det gäller att vara realistisk. En stor förändring sker oftast inte under en vecka utan kräver tid. Tänk på vad du vill och kan åstadkomma 2018 och tänk långsiktigt – var vill du befinna dig om fem år? Var också medveten och öppen för nya möjligheter och glöm inte – du kan alltid ändra dig och sedan ändra dig igen!

3. Ta ansvar för dig och ditt liv

För många är det inte en självklarhet att behöva ta eget ansvar, men med eget ansvar kommer också du utvecklas som person. Våga fråga om du behöver hjälp men försök också att ta för dig och lita på det du gör är bra. Ta makten över ditt välmående och ditt liv och våga ta risker för att nå dina mål.

4. Tänk på vad du redan har åstadkommit och lärt dig

Det är sällan man blickar tillbaka på det man faktiskt har gjort i livet och istället bara blickar framåt. Kanske har du sökt till din drömutbildning? Ja, då är du ett steg på vägen. Se det som små, små steg på väg till något större.

5. Ha en vision

Ha en vision och föreställ dig hur ditt liv ser ut när du har nått ditt drömmål. När du har en dålig dag, tänk på varför du vill nå ditt mål. Titta på inspirerande bilder och skriv ner bra citat!

Källa: Careergirl Daily

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!