Mode

ARMÉMODET DOMINERAR

 

Armémodet är sensommarens mest konfliktglada trend. Metros moderedaktör Martin Hansson visar nyckelplaggen och berättar hur du bär dem på ett stilfullt sätt.

Modeskaparna har än en gång blickat österut och moderniserat de militära plaggen. Men hur klär man sig egentligen på ett stilfullt och tilltalande sätt i safarijackan, cargobrallorna och arméskjortan utan att misstas för en värnpliktig?

 

Möt stilen på ett sobert och nedtonat sätt utan att överexponera den. Ett av nyckelplaggen i arméstilen är safarijackan som är sensommarens vinnande plagg och som under flera säsonger varit nummer ett bland de mer lediga och sportiga jacktyperna. Den finns i enfärgade färgtoner såväl som i kamouflage av både växter och grönt mönster. Du bör undvika att matcha den tillsammans med arméliknande byxor – matcha istället med smala chinos eller ett par blåa jeans.

 

Ett annat plagg som nu lämnat slagfältet och klivit in i finrummet är cargobyxorna. De har synts hos flera internationella modemärken och vill du lyckas med att bära upp detta plagg är passformen det viktigaste. Satsa på ett par cargoyxor med ett kroppsnära snitt, kortare längd och som har samma fotvidd som dina favoritchinos. De funkar precis lika bra att matcha till en oxford skjorta och t-shirt som till en striktare skjorta och bomullskavaj.

 

En klassisk arméskjorta är ett perfekt sommarplagg vars bröstficka ger plats åt korthållare, mobiltelefon eller solglasögon. Matcha den med ett par ett bomullshorts för ett mer klätt intryck eller med ljusa jeans. Ett tips är att skippa att stoppa i skjortan och på fötterna ta på dig en klassisk herrsskomodell eller ett par sneakers, som går i samma ton.

 

Text. MARTIN HANSSON Foto. ALL OVER PRESS

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!