Mode

BALENCIAGA PRE-FALL 2014

balenciaga_004_1366-1366x2048

Det var drygt ett år sedan som Alexander Wang fick tjänsten som ny chefsdesigner på det franska modehuset Balenciaga. Igår visade han upp sin pre-fall 2014 kollektion som utstrålade självsäkerhet och gjorde det tydligt att designern har hittat sina rötter.

 

 

Den futuristiska kollektionen kändes sportig och modern. Wang bjöd på flera innovativa inslag, som den vattentäta dragkedjan och axelkuddarna skapade av polyuretan lånat från dykningen. Wang berättar att han har använt sig av cirklar, rektanglar, enkla kvadrater och trianglar för att kunna skapa mer komplexa draperingar. Han har även valt att kalla kollektionen för ”Techno couture” på grund hans funktionella och högteknologiska materialval och hans pixelmönster skapade av inspirationen tagen från en tv-skräm.

 

Våra favoriter var de välskräddade ullkostymbyxorna med gulddetaljer, den långärmade sidenlångklänningen i svart med en helt bar rygg, ytterplaggen i skinn och de perfekta vinterskorna när snön ligger på marken och termometern står på minus skapade i mocka och päls.

 

Vill du spana in hela kollektionen eller läsa mer om den – klicka här.

 

 
– Caroline Sandström
Foto. Style.com

 

 

 

balenciaga_003_1366-1366x2048balenciaga_001_1366-1366x2048

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!