Mode

STILFULL TILL FESTEN

Nu står sommarens fester runt krönet. Då brukar också frågan om klädkod snabbt segla upp. När får man ha vilka plagg? Och vilka trender ser vi i vår och sommar? Vi guidar dig till bröllop-, student- och sommarfesternas bästa stil.
 
IMG_8755
 
Den här säsongen svämmar butikerna över av klänningar och kostymer i alla regnbågensfärger som är som gjorda för alla sommarens event och tillställningar. Men vad får du egentligen bära när inbjudan hänvisar till en viss klädkod? Dock börjar det bli vanligt med klädkoder som inte går enligt de traditionella reglerna, och på det sättet så finns det inte heller några regler eller do’s and don’ts. Är du tveksam så fråga värden.
 
Förr var benämningen kavaj detsamma som mörk kostym, men idag använder många det för att beskriva en mer avslappnad klädsel. Satsa på en klänning, kjol eller byxdress som är finare än en vanlig vardagsklädsel, men utan att vara lika tjusig som aftonklädsel. Ofta är en hellång klänning, beronde på materialval, för uppklätt men du kan välja en modell som är vadlång eller knälång.
 
Står det smoking så är det vad som gäller för männen, inte frack och inte kostym. Kvinnor kan ha hellång klänning, men inte lika tjusig som till frack. Föredrar man en knäkort klänning går det bra, men inte kortare än så.
 
Frack är den finaste klädkoden då förväntas golvlång klänning. Till sommarens bröllop är ofta klädkoden ganska enkel. Undvik vitt då det är brudens dag i centrum, men du får gärna bära rosa, beige, champagne men välj gärna mörkare nyanser så de inte kan förväxlas med vitt.
 
En av säsongens största trender är den draperade. Perfekt om du inte orkar gå och hålla in magen hela dagen. Dessutom får du en smickrande mer kvinnlig siluett som är förlåtande. Nedan listar vi ett urval som är redo att klickas hem och nedbringas direkt till festligheterna.
 
– Petra Tungården
 

Elise Ryan, 399 kronor
Elise Ryan, 399 kronor
 
Glamours, 299 kronor
Glamorous, Nelly.com, 299 kronor
 
Lipsy, 499 kronor
Lipsy, 499 kronor
 
Zara, 399 kronor
Zara, 399 kronor
 
Matthew Williamson, 6999 kronor
Matthew Williamson, 6 999 kronor
 
Zara, 679 kronor
Zara, 679 kronor
 
Nelly, 399 kronor
Nelly.com, 399 kronor
 
Nicohlas, 4999 kronor
Nicholas, 4 999 kronor
 
Valerie Aflalo, 1495 kronor
Valerie Aflalo, 1 495 kronor
 
Oneness, 299 kronor
One Ness, Nelly.com, 299 kronor
 
Zara, 399 kronor kopia
Zara, 399 kronor
 
Elise Ryan, 599 kronor
Elise Ryan, 599 kronor
 
Zara, 399 kronor
Zara, 399 kronor
 
One Ness, Nelly.com, 299 kronor
One Ness, Nelly.com, 299 kronor
 
Zara, 559 kronor
Zara, 559 kronor

 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!