Mode

Veckans modenyheter – vecka 16

Modenyheter
Carine Roitfeld (t.v.) och Loreen

 

Den här veckan har vi bland annat snappat upp att Carine Roitfeld ska göra ett samarbete med Uniqlo, Hannah och Amanda lanserar sin “drömkofta” och ett nytt sminkmärke för mörkhyade lanseras.

Carine Roitfeld och Uniqlo – Nu när det nästan blivit vardagsmat med modeföretag som gör kändissamarbeten, presenterades plötsligt en nyhet som väckte så gott som alla modeintresserades intressen till liv. I veckan avslöjades det nämligen att franska Vogues förra chefredaktör Carine Roitfeld ska göra en kollektion för det japanska klädmärket Uniqlo. Kollektionen kommer bestå av hela 40 plagg och den planeras att släppas i oktober 2015. Här kan du läsa mer om samarbetet.

Hannah, Amanda och Soft Goat – I veckan lanserade Amanda Schulman och Hannah Widell sitt samarbete med Soft Goat; The Perfect Cardigan. De har designat sin drömtröja, i 100% cashmere, vilket är deras favoritmaterial. Tröjan kommer i färgerna grått och blått och finns att köpa på Soft Goats hemsida. Enligt Schulman och Widell är det den perfekta tröjan som de längtat efter att bära.
– Den är så härlig för den går att matcha med vad som helst, vardag och fest, semester och jobb. Kashmir funkar alltid, säger Schulman.

Loreen för Ellos – Nästa kvinna att fronta Ellos kampanj Mitt liv, min historia är Loreen. Det är stilren kollektion med en del orientaliska inslag, som vi får se. Kampanjen är filmad i Marrakech (vilket är passande då Loreen har sina rötter i Marocko) och den börjar sändas 27 april. Tidigare har kända kvinnor som Helena af Sandeberg, Anine Bing och Connie Nielsen frontat Ellos kampanj.

Street style Australian Fashion week

Australian Fashion Week – De största modeveckorna avslutades för några veckor sedan. Men den inte lika uppmärksammade Australian Fashion Week avslutades så sent som igår. Vi drömmer oss bort till soliga dagar och värme och tittar på street style från landet Down Under: The Best Street Style From Australian Fashion Week Fall 2015.

Chanel till Stockholm, Lindex Beauty och H&M – Chanel ska enligt rykten öppna butik i Stockholm i höst, Lindex har lanserat ett eget beauty-märke och H&M har dragit igång en klädinsamlingsdag. Tidigare i veckan gjorde vi ett modenyhetssvep, eftersom det händer mycket i modevärlden just nu.

Smink för mörkhyade – Från och med idag kommer även ett nytt sminkmärke för mörkhyade att finnas i butik. Maréna Beauté heter sminkmärket och är grundat av make up-artisten Diarry Maréna, som efter att ha jobbat i branschen i tio år utan att ha hittat smink som passar hennes egen hudton bestämt sig för att göra sitt eget. Sminket hittar du här: marenabeaute.com

Vans

Vans och & Other Stories – I veckan presenterades även & Other Stories samarbete med Vans. En kollektion där & Other Stories har tolkat Vans mest ikoniska uttryck och förenat två klassiker. Vi visade vår favorit ur kollektionen tidigare i veckan.

Av. Jenny Lacis
Foton. All Over Press, Ellos och & Other Stories.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!